Η… αγγαρεία και το κακό παιχνίδι μετατράπηκε ξαφνικά σε κάτι ωραίο που χαροποίησε τους περίπου 3.000 φίλους του Ολυμπιακού που πήγαν στο ΣΕΦ, στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος με κόσμο μετά την τιμωρία. Οι «ερυθρόλευκοι» όταν αποφάσισαν να παίξουν σύμφωνα με αυτό που θέλουν, να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, να στρώσουν την άμυνά τους και να βγάλουν συνεργασίες απλά… σμπαράλιασαν το Λαύριο. Κέρδισαν με 91-62 το Λαύριο, στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, σκοτώνοντας τον αντίπαλό τους από τα 6.75μ. Πέτυχαν 16/28 τρίποντα (εννιά παίκτες πέτυχαν τουλάχιστον 1 τρίποντο), μοίρασαν 26 ασίστ και κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (46-25) ευχαριστώντας τον κόσμο τους. Βγήκε και αυτό, με ροτέισον και χρόνο σε όλους και τώρα την Τετάρτη η ΤΣΣΚΑ. 

 

ΤΟ «ΚΛΕΙΔΙ»

Ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που βρήκε ρυθμό προς τα τέλη της 3ης περιόδου και κυκλοφόρησε τη μπάλα βγάζοντας συνεργασίες απλοποίησε τα πάντα και ευχαρίστησε τον κόσμο του. Ολοκλήρωσε το ματς με 26 ασίστ ενώ με 16 επιθετικά πήρε 22 πόντους από 2ηευκαιρία και με 7 κλεψίματα πήρε 12 πόντους από αιφνιδιασμό. 

MVP

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου που… τρόμαξε τους «ερυθρόλευκους» αλλά όλα καλά. Ο Παπαπέτρου συγκέντρωσε 19 μονάδες στο ranking ενώ πέτυχε 14 πόντους με 4/4 τρίποντα.

ΟΣΚΑΡ Β΄ ΡΟΛΟΥ

Τα τρίποντα έκλεψαν την παράσταση αλλά ο αθόρυβος Τζαμέλ Μακλίν έκανε και πάλι τη δουλειά του με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Τελείωσε με 11 πόντους και 5/7 δίποντα.  

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ

Φυσικά τα τρίποντα του Ολυμπιακού. Είχε 16/28 τρίποντα που σημαίνει ότι πήρε 54 πόντους (από τους 91) από τα 6.75μ. 

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ

Ο Γιώργος Μπόγρης αμυντικά ήταν πολύ κακός. Δέχτηκε πολλούς πόντους και μπροστά είχε 1/4 δίποντα.  

 

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ…

Στα του ματς τώρα, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με Ρόμπερτς, Σπανούλη, Τόμπσον, Πρίντεζη και Μπόγρη. Μπήκε μουδιασμένα στο ματς, δεν είχε καλές επιθετικές εμπνεύσεις ωστόσο σταδιακά ανέβασε ρυθμό. Πρίντεζης και Τόμπσον βρήκαν λύσεις, ο Σπανούλης έβγαλε και ωραίο άλεϊ ουπ στον Χόλις που κάρφωσε και σταδιακά άρχισε η διαφορά να ανεβαίνει. Το 11-5 έγινε 15-5 με τρίποντο του Ρόμπερτς και 17-5 με γκολ φάουλ του Σπανούλη για να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο με 19-7. 

Ο Γουίλτζερ ξεκίνησε με τρίποντο αλλά η αδράνεια του Ολυμπιακού στην άμυνα έφερε ένα επιμέρους σκορ 3-11 για το Λαύριο αναγκάζοντας τον Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ άουτ και να συνεφέρει τους παίκτες του. Ο Στρέλνιεκς έδωσε τη λύση μπροστά, ωστόσο η άμυνα στο «πικ εν ρολ» πίσω δεν ήταν καλή με τον Μπόγρη ενώ μετά από 5 λεπτά ο κόουτς έβγαλε και το Γούίλτζερ που είχε παρατραβηγμένες προσπάθειες και του έκανε παρατηρήσεις. Ο Στρέλνιεκς πίσω από το σκριν έκανε το 29-21 και στη συνέχεια ο κόουτς έπαιξε με ψηλό σχήμα. Δλδ, Παπανικολάου στο 2, Παπαπέτρου στο 3 και Πρίντεζη. Ο Βεργίνης με λόμπα μείωσε σε 29-25, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξεμπλόκαρε με δύο τρίποντα από τους Παπαπέτρου και Πρίντεζη για να αποσπαστεί με 32-25 και να κλείσει το 2οδεκάλεπτο με 35-26.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην 3η περίοδο ανέβασαν στο 42-30 με τους Μακλίν και Πρίντεζη ωστόσο η αλήθεια είναι πως δεν έθελγαν με την απόδοσή τους ενώ στην άμυνα δέχονταν με ευκολία καλάθια. Μπλόκαραν δε και έκαναν παράβαση 8΄΄ με τον Ρόμπερτς με το Λαύριο να μειώνει σε 42-34.   

Ο Μακλίν και ο Παπανικολάου με ωραία προσπάθεια από κάτω ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα ενώ οι ίδιοι στη συνέχεια έκαναν το 52-42. Ο Παπ βρήκε ρυθμό, ευστόχησε σε τρίποντο και ο Μακλίν ανέβασε στη συνέχεια στο +15 για το 57-42. Ο Ολυμπιακός είχε βελτιωθεί εμφανέστατα, είχε αναγκάσει με την άμυνα του το Λαύριο να πετύχει μόλις 1 βολή και ο Παπαπέτρου με τρίποντο έδωσε τη μέγιστη διαφορά στο 30΄με 60-43.  

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει φόρα, με δύο ακόμη τρίποντα (11/21) των Στρέλνιεκς και Μάντζαρη ανέβασε στο 66-45 και στη συνέχεια ο Λετονός έδωσε τη θέση του στον Τολιόπουλο.

Ο Μπόγρης, στο 4ο δεκάλεπτο, έβαλε και… έφαγε και τον άλλαξε και πάλι ο κόουτς, ωστόσο ο Τολιόπουλος με ωραία προσωπική ενέργεια είδε τον Μάντζαρη γα το 70-53. Ο Παπαπέτρου έκοψε τον Γκρέι αλλά κτύπησε στο πρόσωπο. Έτρεξαν όλοι πάνω του καθώς ανησύχησαν και τρέμουν με όλα αυτά ωστόσο όλα καλά. Τον είδαν και μετά πέρασε ξανά.   

Οι «ερυθρόλευκοι» βέβαια δεν κατέβασαν ταχύτητα και συνέχισαν το επιθετικό κρεσέντο τους από τα 6.75μ. με ακόμα 5 τρίποντα. Παπαπέτρου, Τολιόπουλος, Μάντζαρης, πάλι Παπαπέτρου, πάλι Τολιόπουλος με ωραίες όμως δημιουργίες και πάσες από μέσα προς τα έξω. Το 74-55 το έκανε με το μοναδικό κρεσέντο (18/27) 91-62 που ήταν και το τελικό σκορ.  

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-7, 35-26, 60-43, 91-62.