Στο πρόσωπο των δημοσιογράφων βρήκε τους... φταίχτες για το ναυάγιο του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τους τόνους μαζούτ που πλημμύρισαν τον Αργοσαρωνικό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατά την επίσκεψή του στη Σαλαμίνα.

Ο υπουργός βρέθηκε στο σημείο, καθώς ολοκληρώθηκε χθες ο καθαρισμός των παραλιών και θα παραδοθούν σήμερα στην τοπική κοινωνία, με την υπογραφή του προβλεπόμενου από τον νόμο πρωτοκόλλου μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στα πρότυπα της συνηθισμένης γραμμής του κόμματός του, αποφάσισε πως για όλα φταίνε για άλλη μια φορά οι δημοσιογράφοι.

Οι τόνοι μαζούτ που είχαν καλύψει τον βυθό και την επιφάνεια της θάλασσας, είχαν μαυρίσει τα πάντα μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και είχαν μετατρέψει τον Σαρωνικό σε «νεκρή ζώνη», δεν κατάφεραν να… «μαυρίσουν την ψυχή» του υπουργού.

Το κατάφεραν όμως οι δημοσιογράφοι, τους οποίους μάλιστα ο Π. Κουρουμπλής κατηγόρησε ότι του «μαύρισαν» την ψυχή επειδή τον κατηγόρησαν για το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος μετέφερε νωρίτερα στο νησί τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό, τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη και εκπροσώπους των ΜΜΕ.