«Ο καπιταλισμός που φέρνει φτώχεια έχει φάει τα ψωμιά του και πρέπει να αντικατασταθεί από ένα καινούριο σύστημα» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Όπως είπε, ο καπιταλισμός έχει φτάσει σε έναν κορεσμό, ενώ ανέφερε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση με τα αρνητικά και τα θετικά της πρέπει να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί.

 γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, σημείωσε πως όσοι ακολούθησαν τα δήθεν συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ και είδαν τι κόμμα είναι αυτό πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, και κατέληξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στην εξουσία με την ανοχή των εταίρων επειδή κάνει τη βρώμικη δουλειά. 

Σε ό,τι αφορά την πώληση βλημάτων προς τη Σαουδική Αραβία, είπε πως από την υπόθεση αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος και έκανε λόγο για μεγάλο σκάνδαλο από την πώληση ή την απόπειρα πώλησης σε ένα κράτος-δολοφόνο όπως η Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, Τσίπρας και Καμμένος έχουν πολιτικές και εγκληματικές ευθύνες στην προσπάθειά τους να πουλήσουν όπλα σε ένα τέτοιο κράτος και ζήτησε και διερεύνηση ποινικών ευθυνών ώστε να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση.

Ερωτηθείς για τα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας που κατατέθηκαν στη Βουλή, είπε πως το ΚΚΕ έχει ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλισμών τα οποία χαρακτηρίζονται απόρρητα, ενώ διερωτήθηκε τι έχουν να κρύψουν.

Είπε πως πρέπει τα έγγραφα πρέπει να φωτιστούν γεγονότα, πράξεις και ευθύνες, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να αποκρύπτονται με καμία αιτιολογία.

Σε ερώτηση αν προκύψουν εξελίξεις, απάντησε πως τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ τους ενώνει η καρέκλα εξουσίας.