Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία μέσω αμφιλεγόμενου Έλληνα επιχειρηματία του οποίου ο ρόλος και η ιδιότητα αμφισβητείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και ενδεχομένως χρίζει περαιτέρω διερεύνησης.  

Στενεύει ολοένα και περισσότερο ο κλοιός για την υπόθεση της πώλησης των όπλων στην Σαουδική Αραβία, αφού οι αποκαλύψεις και τα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μαρτυρούν ότι η υπόθεση λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, καταθέτοντας ερώτηση στη Βουλή, στέλνει την υπόθεση αυτή τόσο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όσο και στην Δικαιοσύνη. Η εμπλοκή του αμφιλεγόμενου Έλληνα επιχειρηματία, Βασίλη Παπαδόπουλου, τον οποίο υπερασπίζεται ο Πάνος Καμμένος, αφού επιμένει ότι τον έχει αναγνωρίσει το κράτος της Σαουδικής Αραβίας ως εκπρόσωπό του, σε αντίθεση με τα αποκαλυπτικά έγγραφα κατέθεσε στη Βουλή, ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προγραμματίζει για την ερχόμενη Δευτέρα την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας προς τον κ. Πάνο Καμμένο για την υπόθεση ενώ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε μέσω Twitter πως θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια στις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τα νέα αποκαλυπτικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας τονίζει πως «Ο καΓταιγισμός των δημοσιευμάτων για το σκάνδαλο Καμμένου συνεχίζεται και τα ερωτήματα είναι πλέον αμείλικτα: Τι ώθησε τον Πάνο Καμμένο να υπογράψει μια διακρατική συμφωνία ύψους 66 εκ. ευρώ με τον Βασ. Παπαδόπουλο, όταν όλη η στρατιωτική ηγεσία τον προειδοποίησε ότι δεν εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία; Ποιες άλλες συμφωνίες έχει υπογράψει ο Πάνος Καμμένος με τον Βασ. Παπαδόπουλο και ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τις δοσοληψίες μαζί του; Η Ν.Δ. επισήμανε από την αρχή τη σοβαρότητα αυτής υπόθεσης.

Ο κ. Τσίπρας που παραμένει επί 9 μέρες άφωνος, θα λύσει επιτέλους τη σιωπή του ή θα συνεχίσει να καλύπτει τον συναρχηγό του;». Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του προανήγγειλε ειδικό δικαστήριο για τον κ. Καμμένο.  

Υπενθυμίζεται πως έγγραφα που κατέθεσε στην Βουλή την περασμένη Δευτέρα ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος δείχνουν πως λίγες ώρες μετά την επίσημη ενημέρωση της ελληνικής πρεσβείας στο Ριάντ προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, πως οι Σαουδάραβες αγνοούν την δραστηριότητα του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου, ο κ. Πάνος Καμμένος έδωσε εντολή στον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών να πετάξει με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Θεσσαλονίκη και να υπογράψει την Διακρατική Συμφωνία στην «έδρα» του επιχειρηματία Παπαδόπουλου, φερόμενου ως ενδιάμεσου και αντιπροσώπου του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (ΒΣΑ) για την πώληση βλημάτων 105 χιλιοστών από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού.   

Πηγή: parapolitika.gr