Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα, σε συνδυασμό με τα θεματικά προσυνέδρια που πραγματοποιούνται, είναι εμφανές πλέον ότι κάνει πράξη το «άνοιγμα» στην κοινωνία και μάλιστα με ιδιαίτερη έμφαση στην περιφέρεια και τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που δοκιμάζονται καθημερινά όπως οι κτηνοτρόφοι, οι αγρότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά οι άνεργοι.

Με κυρίαρχο σύνθημα του «επιμένουμε στο κοινωνικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στο ΣΥΡΙΖΑ», ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιόδευσε στη Θεσπρωτία όπου αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η επιθυμία του να «περάσει» στην κοινωνία τις θέσεις, τις προτάσεις και κυρίως την δική του διαφορετική νοοτροπία για το πώς η Ελλάδα θα βγει από την κρίση. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν από την Πειραιώς και ανέφερε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται για προτάσεις τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και κυρίως προτάσεις κοινής λογικής.


Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν έναν διαφορετικό Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν αυριανό πρωθυπουργό που φαίνεται να επιδιώκει την πραγματική επαφή με την κοινωνία και τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την επιβίωση τους.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιοδεύοντας σήμερα στη Θεσπρωτία και συγκεκριμένα στην Ηγουμενίτσα, συνοδευόμενος από πλήθος στελεχών και κυρίως νέων ανθρώπων, συναντήθηκε με κτηνοτρόφους καταγράφοντας ο ίδιος τα προβλήματα τους, συνομίλησε με καταστηματάρχες και ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίοι έδειξαν ειλικρινές ενδιαφέρον για τις θέσεις και προτάσεις του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλοντας να καταλάβουν πως αντιλαμβάνεται ο ίδιος τα σοβαρά θέματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν. Οι εντυπώσεις των περισσοτέρων ήταν θετικές και μάλιστα σχολίαζαν ότι «μακάρι η Νέα Δημοκρατία να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο και ο Μητσοτάκης να κάνει πράξη αυτά που λέει».

Αντιπροσωπευτικές της «στροφής» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινωνία είναι οι φωτογραφίες από την περιοδεία του στην Ηγουμενίτσα, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να μιλάει με επαγγελματίες, περαστικούς, παιδιά και εργαζόμενους.

Ακόμα και την ιδιαίτερη ευαισθησία που έχει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες έδειξε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού επισκέφθηκε χωρίς παρουσία καμερών και δημοσιογράφων, ένα σχολείο με 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι του επισήμαναν ότι το πιο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η συνεχής αλλαγή δασκάλων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο κέντρο της Ηγουμενίτσας τον πλησίασε μια γυναίκα με αναπηρικό αμαξίδιο λέγοντας του «σας παρακαλώ δείτε τα ζητήματα προσβασιμότητας, κόβουν συνοδούς» και εκείνος της απάντησε ιδιαίτερα συγκινημένος: «χαίρομαι που είσαι δυνατή» και αμέσως μετά ζήτησε από συνεργάτιδά του να της δώσει το τηλέφωνό του για να έρθουν σε επικοινωνία, κάτι που κάνει σπάνια ο πρόεδρος της ΝΔ.