Αυτός ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα! Ο Θρύλος με ηγέτη του τον Νίκολα Μιλουτίνοφ διέλυσε την Κίμκι στο ΣΕΦ με 92-75 και πέτυχε την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Ευρωλίγκα!

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν για μια ακόμα φορά τα… δόντια τους και πλέον φιγουράρουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, παρέα με την Ρεάλ Μαδρίτης! Στον αγώνα με τη ρώσικη ομάδα ο Θρύλος είχε σε μεγάλη ημέρα τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους! Συγκεκριμένα, ο Σέρβος αγωνίστηκε για 21:18 λεπτά, στα οποία είχε 8/8 δίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο!

Από κοντά ακολούθησαν οι Πρίντεζης και Τόμπσον, οι οποίο πέτυχαν από 15 και 12 πόντους αντίστοιχα, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων είχε επίσης ο Στρέλνιεκς. Ο Λετονός έβγαλε ενέργεια στο παρκέ και πέτυχε 10 πόντους.

Θετική εκκίνηση

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με καλάθια από τους Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ προηγήθηκε γρήγορα με 4-0. Ο Σέρβος γίγαντας ήταν εντυπωσιακός και με δύο ακόμα καλάθια έκανε το 8-2. Ο Παπαπέτρου με δύο εύστοχες βολές έδωσε αέρα 8 πόντων στον Θρύλο (10-2), ωστόσο, οι Ρώσοι απάντησαν και με τρίποντο του Σβεντ μείωσαν σε 10-5. Ο Πρίντεζης με κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό έφερε τον Ολυμπιακό στο +7 (12-5), όμως και πάλι οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και με ένα σερί 8-1 ισοφάρισαν σε 13-13. Σε εκείνο το σημείο ο Θρύλος ανέβασε την απόδοσή του και με επτά πόντους από τους Παπαπέτρου από τον ΜακΛίν προηγήθηκε με 20-13. Οι Ρώσοι, όμως, αντέδρασαν και με ένα σερί 7-2 μείωσαν σε 22-20, που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Ανέβασε ταχύτατα

Στη αρχή της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 22-22 με τον Ρόμπινσον, όμως, ο Ολυμπιακός απάντησε και με τρίποντο του Στρέλνιεκς προηγήθηκε με 25-22. Ο Σβεντ με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 25-24, όμως, ο Αγραβάνης πέτυχε ένα παλικαρίσιο καλάθι και έκανε το 27-24. Μετά το καλάθι του διεθνή φόργουορντ οι γηπεδούχοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους και ο Ρόμπινσον με έξι σερί πόντους έβαλε μπροστά την ομάδα του με 30-27. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ και μετά την επιστροφή των δύο ομάδων ο Βαγγέλης Μάντζαρης… μπουμπούνισε τρίποντο και έφερε το ματς στα ίσια. Ο Χόλις Τόμπσον με τέσσερις σερί πόντους έκανε 34-30 και στη συνέχεια ο ΜακΛίν με μακρινό δίποντο έδωσε προβάδισμα 8 πόντων στους Πειραιώτες (40-32). Ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και με λέι απ του Μάντζαρη ανέβασε τη διαφορά στους 10 πόντους (42-32). Ο Στρέλνιεκς με τρίποντο έκανε το 45-34 και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Θρύλο στο +9 (49-40).

Πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Κίμκι μείωσε με τρίποντο του Γκιλ σε 49-43, ωστόσο, ο Ολυμπιακός απάντησε και καλάθια από τους Ρόμπερτς και Μιλουτίνοφ ανέβασε ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (53-43). Ο Ρόμπινσον μείωσε σε 53-45, όμως ο Σέρβος απάντησε με το ίδιο… νόμισμα για το 55-45. Η μονομαχία των δύο ανδρών συνεχίστηκε, με τον Ρόμπινσον να κάνει το 55-47 και τον Μιλουτίνοφ το 57-47. Σε εκείνο το σημείο ο Θρύλος πάτησε… γκάζι και εξαφανίστηκε. Οι Πειραιώτες με τα καλάθια των Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ προηγήθηκαν με 65-47 και έβαλαν τις βάσεις για την 4η νίκη τους στη φετινή διοργάνωση. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν το κρεσέντο τους και λίγο αργότερα με καλάθι του Χόλις Τόμπσον ανέβασαν τη διαφορά στους 21 πόντους (74-53). Οι Ρώσοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στην εκπνοή του δεκαλέπτου σε 74-55, με δύο εύστοχες βολές του Σβεντ.

Κράτησε τη διαφορά και πήρε τη νίκη

Στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου παρέμειναν συγκεντρωμένοι, ακολούθησαν το πλάνο του προπονητή τους και κράτησαν τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα. Οι «ερυθρόλευκοι» στα μέσα του δεκαλέπτου προηγήθηκαν με 80-62, με μακρινό δίποντο του Τόμπσον και ουσιαστικά έβαλαν ταφόπλακα στα όνειρα των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα. Το τελικό 92-75 αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού και πλέον ο Θρύλος φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 49-40, 74-55, 92-75