Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία για την Εθνική μας ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το καθήκον της κόντρα στο Γιβραλτάρ, παίρνοντας τη νίκη με 4-0, τερμάτισε 2ο στον όμιλό της και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της για τα μπαράζ του Μουντιάλ 2018.

Με τον Μήτρογλου να «πυροβολεί» δις και με τους Τοροσίδη και Γιαννιώτα να σκοράρουν και αυτοί, η Ελλάδα έκανε το καθήκον της και πλέον θέλει ακόμα δύο παιχνίδια, προκειμένου να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

«Μαγικό» παιχνίδι από τους Φορτούνη και Ταχτσίδη που κινούσαν όλα τα νήματα στο χώρο του κέντρου.

Όσον αφορά τώρα το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Ελλάδα είχε νωθρό ξεκίνημα με την έναρξη του παιχνιδιού. Οι παίκτες του Σκίμπε, δυσκολεύονταν να διαπεράσουν την αμυντική γραμμή του Γιβραλτάρ, ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά, ανέβαζε την απόδοσή της, και έχοντας καλό passing game στον χώρο του κέντρου με τους Φορτούνη και Ταχτσίδη να κινούν τα νήματα, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Το σουτ του Φορτούνη στο 21’ πέρασε λίγο άουτ και αυτό ήταν μόνο η αρχή. Μετά από μια εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στον άσο του Θρύλου και τον Μάνταλο, εκείνος άλλαξε για τον Ζέκα, ο οποίος έκανε την καλοζυγισμένη σέντρα, με τον Τοροσίδη να σκοράρει με κεφαλιά και να κάνει το 1-0 για την Ελλάδα. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μια εντελώς άλλη εικόνα είχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο δεύτερο μέρος. Οι παίκτες του Σκίμπε απείλησαν διαδοχικά με κόρνερ και κεφαλιές του Παπαδόπουλου και του Παπασταθόπουλου και στο 61’ η Ελλάδα «κλείδωσε» το ματς, μετά από μια εξαιρετική συνεργασία και την μπάλα να περνάει από τα πόδια των Ζέκα, Φορτούνη και Μάνταλου, ο Μήτρογλου έγινε ο τελευταίος της αποδέκτης και με όμορφο πλασέ έκανε το 2-0 στο ματς. Δύο λεπτά μετά, ο «Μητρογκολ» ξαναχτύπησε, μετά από νέα ωραία συνεργασία με τον Τοροσίδη.

Η Ελλάδα είχε κλειδώσει τη νίκη και τη συμμετοχή στα μπαράζ, ο Σκίμπε έκανε τις αλλαγές του και μία από αυτές, ο Γιάννης Γιαννιώτας, σκόραρε το τέταρτο τέρμα της Εθνικής. Τζιόλης και Σταφυλίδης έπαιξαν το ένα-δύο, ο δεύτερος έκανε το γύρισμα και ο Γιαννιώτας με κεφαλιά διαμόρφωσε το 4-0. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους περίπου 13 χιλιάδες φίλους της Εθνικής να αποθεώνουν τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο για την δεύτερη θέση και το επίτευγμά τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τα μπαράζ!

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (68' Μανιάτης), Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος (68' Τζιόλης), Παπαδόπουλος, Ζέκα, Ταχτσίδης, Χριστοδουλόπουλος (74' Γιαννιώτας), Μάνταλος, Φορτούνης, Μήτρογλου

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Τσιπολίνα, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Μπαρντόν, Γουόκερ, Ερνάντες, Πονς (72' Γκίλινγκ), Κόουμπς (88' Ρουίς), Λόπες (62' Γιόμε)

ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Με την Ελλάδα λοιπόν να παίρνει την πρόκριση για τα μπαράζ, πρέπει τώρα να δούμε και τις πιθανές αντιπάλους που θα έχουμε στα δύο παιχνίδια που θα κρίνουν αν η «γαλανόλευκη» θα πάει στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου, η «ανίσχυρη» Ελλάδα θα μάθει την αντίπαλό της, η οποία θα είναι μια εκ των Ελβετίας, Ιταλίας, Κροατίας και Δανίας.

Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν 9-11 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς 12-14 του ίδιου μήνα.

Ουσιαστικά απόψε ολοκληρώθηκαν οι δύο «εκκρεμότητες» που υπήρχαν. Αρχικά, η Πορτογαλία επικράτησε 2-0 της Ελβετίας και πέρασε απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, με αποτέλεσμα οι Ελβετοί ως δεύτεροι να είναι ανάμεσα στους υποψήφιους αντιπάλους μας.

Παράλληλα, δεν έγινε κάποια... εκκωφαντική έκπληξη στον πρώτο όμιλο, με αποτέλεσμα να τερματίσει στη δεύτερη θέση η Σουηδία (έμεινε τρίτη η Ολλανδία) και να είναι μαζί με την Εθνική στο γκρουπ των «ανίσχυρων».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Σλοβακία ήταν η... άτυχη χειρότερη δεύτερη, που έμεινε εκτός μπαράζ.

ΙΣΧΥΡΟΙ

Ελβετία

Ιταλία

Κροατία

Δανία

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

ΕΛΛΑΔΑ

Σουηδία

Βόρειος Ιρλανδία

Ιρλανδία