Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη πέτυχε στο ΓΣΠ η Εθνική μας ομάδα, η οποία επικράτησε της Κύπρου με 2-1 και σε συνδυασμό με την ήττα της Βοσνίας από το Βέλγιο. παρέμεινε ζωντανή στη μάχη για την πρόκριση στα μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι διεθνείς μας έβγαλαν ψυχή στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος της βραδιάς πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη. Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία της Εθνικής μας είχε ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση και παρέμεινε στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 75ο λεπτό, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Δώνη. 

Το παιχνίδι πάντως ξεκίνησε… στραβά για την Εθνική, καθώς οι Κύπριοι προηγήθηκαν στο 18’ με τον Σωτηρίου. Η «γαλανόλευκη», όμως, δεν το έβαλε κάτω και στο 24’ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Κώστα Μήτρογλου. Το γκολ του πρώην «ερυθρόλευκου» στράικερ έδωσε ώθηση στην ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε, η οποία δύο λεπτά αργότερα σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ομάδα είχε ευκαιρίες για να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Παρόλα αυτά πήρε τη νίκη και παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Για να καταφέρει να προκριθεί η Εθνική ομάδα στα μπαράζ για την τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας, πρέπει να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική το Γιβραλτάρ και από εκεί και πέρα είτε να μην κερδίσει η Σκωτία την Σλοβενία, είτε να έρθει ισόπαλο το Ουαλία-Ιρλανδία, είτε να έρθει ισόπαλο το Ουκρανία-Κροατία. Η Ελλάδα ουσιαστικά θέλει μια ισοπαλία σε τρία παιχνίδια, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τα μπαράζ. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα: Καρνέζης – Τοροσίδης (68’ Ρέτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας - Ζέκα, Τζιόλης - Μάνταλος, Φορτούνης (75’ Δώνης), Σταφυλίδης – Μήτρογλου΄(89’ Σάμαρης)

Κύπρος: Παναγή -Δημητρίου, Κατελάρης, Λαΐφης, Αντωνιάδης (60’ Αλεξάνδρου) – Αρτυματάς, Λαμπάν – Κυριάκου, Κάστανος (80’ Οικονομίδης), Μαργκάσα (86’ Μυτίδης) – Σωτηρίου