Στο «11ο Tübad basketbol turnuvası» που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη παίρνει μέρος ο Ολυμπιακός, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης γνώρισε την ήττα από την Μπεσίκτας με 70-65. Οι Πειραιώτες στα τελευταία λεπτά έκαναν πολλά λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του τουρνουά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην αναμέτρηση με την τούρκικη ομάδα είχε πολλά παράπονα από τους παίκτες του και η ήττα από την Μπεσίκτας θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά στους τομείς που χρειάζονται βελτίωση, προκειμένου να παρουσιαστούν έτοιμοι στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της νέας σεζόν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στον αγώνα με την Μπεσίκτας ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τρεις πολύ σημαντικούς παίκτες. Συγκεκριμένα, ο Θρύλος έπαιξε χωρίς τους Σπανούλη και Παπανικολάου, οι οποίοι παρέμειναν στην Αθήνα, αλλά χωρίς τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος υπέστη κάκωση στον ώμο και προφυλάχθηκε από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Ρόμπερτς με 14 πόντους, ενώ ο διψήφιο αριθμό είχε και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 12 πόντους. Από εκεί και πέρα, από 8 πόντους είχαν οι Παπαπέτρου και Τόμπσον, 4 ο Μακλίν, 3 ο Τολιόπουλος και 2 ο Τιλί.

Οι Πειραιώτες το μεσημέρι του Σαββάτου θα αντιμετωπίσουν στον «μικρό τελικό» τον ηττημένο του ζευγαριού Γαλατάσαραϊ-Γκαζιάντεπ.

 

Πηγή: gavros.gr