"Το ντιμπέιτ δεν λειτούργησε προς όφελος της ενημέρωσης των πολιτών" είπε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ  90,1 ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μιλώντας στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο τόνισε την ανάγκη να υπάρξει  ένας ζωντανός διάλογος ανάμεσα στους αρχηγούς και υποστήριξε πως το ντιμπέιτ της Δευτέρας μεταξύ Τσίπρα και Μειμαράκη θα πρέπει να είναι μελετημένο ώστε να δοθεί η δυνατότητα ενός απευθείας διαλόγου προκειμένου  ο λαός να αποκτήσει άποψη για το τι διακυβεύεται και ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος να κυβερνήσει.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι "ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λέει ότι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα μέσα από ένα σχήμα συνεργασίας των ευρωπαϊκών δυνάμεων"  και εξέφρασε την ευχή  η ΝΔ  να είναι το πρώτο κόμμα και να αποτελέσει το βασικό κορμό μιας κυβέρνησης.

Αναγνώρισε πάντως πως οι διαφορές ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλες αλλά όπως είπε πρέπει να συμφωνηθεί ένα μίνιμουμ προγραμματικό πλαίσιο ώστε η χώρα να βγει από την κρίση.

Για την συμφωνία με τους δανειστές ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγάλει την ουρά του από έξω για μια συμφωνία που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε.