Έμεινε από δυνάμεις

Δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω στο φετινό Ευρωμπάσκετ η Εθνική μας ομάδα, γνωρίζοντας την ήττα- αποκλεισμό (69-74) από τη Ρωσία στη φάση των «8» της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και έδειξε ότι μπορεί να προσπεράσει το εμπόδιο της Ρωσίας, παίζοντας πραγματικά πολύ ωραίο μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, τελικά κουράστηκε με συνέπεια στο τέλος του ματς να έχει κακές επιλογές και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η παρέα του Σβεντ και κατάφερε αν και βρισκόταν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού πίσω στο σκορ να πάρει τη νίκη και την πρόκριση για τους «4» της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας ομάδα, πάλεψε, βελτιώθηκε πάρα πολύ μέσα στο τουρνουά και ίσως άξιζε κάτι παραπάνω από αυτό τον αποκλεισμό, ωστόσο κούραση και αστοχία (10/20 βολές) δεν της το επέτρεψαν.

Εκπληκτική εμφάνιση από τους Πρίντεζη (19 πόντους), Καλάθη (25 πόντους), Παπανικολάου (6 πόντους και τρομερές άμυνες), οι οποίοι τα έδωσαν όλα αγωνιζόμενοι σχεδόν σε ολόκληρο το ματς, ωστόσο η κούρασή τους στο τέλος του παιχνιδιού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, με το τεχνικό τιμ της «γαλανόλευκης» να επιλέγει να κάνει ουσιαστικά μηδαμινό ροτέισον, επιλογή που της στοίχισε.

Από την πλευρά της Ρωσίας ο Σβεντ σημείωσε 28 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Μοζγκόφ.

 

Περισσότερα από την κατηγορία

TOP STORIES