Μακριά από τον Πειραιά θα βρεθεί για τον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πέρυσι είχε βρεθεί στην πρώτη σειρά των επισήμων αφήνοντας, μάλιστα, συμβολικά ελεύθερο και ένα λευκό περιστέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο λόγος που ο Πρωθυπουργός δεν θα παραστεί στη φετινή τελετή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας (όπως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος), είναι η έντονη διαφωνία που έχει εκφράσει για το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Δεν θα πάει στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια ο Τσίπρας λόγω Σεραφείμ και συμφώνου συμβίωσης

Ο κ. Σεραφείμ σε μια μακροσκελή δήλωσή του είχε κάνει λόγο για "κρατικό διωγμό της Πίστεως", μιλώντας για θεσμοθέτηση της "ανατροπής της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας" και της "αντιαισθητικής μιμήσεως του ετέρου φύλου καί της ψυχοπαθολογικής εκτροπής εκ της υγιούς ανθρώπινης σεξουαλικότητας".

Εκτίμησε δε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι η Αμερική και το ίδρυμα Σόρος προώθησε το σύμφωνο συμβίωσης, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να γκρεμιστεί η ορθόδοξη πίστη της Ευρώπης.

Όσο για του πού θα παρακολουθήσει την τελετή των Θεοφανίων δύο είναι τα σενάρια:

- το πρώτο θέλει τον Αλέξη Τσίπρα να πηγαίνει στη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

- το δεύτερο να πηγαίνει στο Παλαιό Φάληρο, περιοχή που βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Σμύρνης. Εκεί στην τελετή θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό.