Πειθαρχική αναφορά κατά του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη κατέθεσε ο δικηγόρος του επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη, Αλέξης Κούγιας.

Η αναφορά κατατέθηκε στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και με αυτή ζητείται η πειθαρχική δίωξη του λιμενικού για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας. 
Επίσης στην αναφορά επισημαίνονται προς διερεύνηση οι πληροφορίες ότι ενώ ο Παναγιώτης Χριστοφορίδης εμφανιζόταν να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ο τρόπος ζωής του άλλαξε αιφνιδιαστικά με τον χαμηλόβαθμο υπάλληλο του λιμενικού να κυκλοφορεί με ακριβά μέσα μεταφοράς και να κάνει διακοπές σε πολυτελή θέρετρα.

Στην αναφορά επισυνάπτεται η μήνυση του Γιάννη Κουρτάκη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του Π.Χριστοφορίδη για κατάχρηση εξουσίας και κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας.

Η αναφορά κατατέθηκε στο πρωτόκολλο, καθώς στον Αλέξη Κούγια δεν επετράπη αρχικά η είσοδος στο γραφείο του αρχηγού του Λιμενικού. Στη συνέχεια, μετά τα παράπονα που εξέφρασε ο κ. Κούγιας στις δηλώσεις του ότι βρήκε κλειστές πόρτες στο υπουργείο Ναυτιλίας, τον κάλεσε στο γραφείο της η διευθύντρια του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή. Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Κούγιας τον πληροφόρησε ότι τόσο η ίδια όσο και ο υπουργός γνωρίζουν τα πάντα για την υπόθεση αυτή, τις σχέσεις του Παναγιώτη Χριστοφορίδη με τους επιχειρηματίες, που έχουν περιγραφεί και την προσωπικότητά του. Τέλος, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε την συνάντηση αυτή ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.  

«Υπάρχει μια ασπίδα η ένας φράχτης που αποτρέπει με εντολή δεν ξέρω τίνος το περιβάλλον του Γιάννη Κουρτάκη και έμενα να έρθουμε σε επαφή με τους θεσμικούς παράγοντες που έχουν σχέση με την υπόθεση αυτή. Σε βάρος του συνεχώς παρανομούντα Χριστοφορίδη δεν έχει κινηθεί η παραμικρή διαδικασία και είναι προφανές τι εξυφαίνεται τα τελευταία δυο χρόνια κατά του Γιάννη Κουρτάκη του ομίλου των Παραπολιτικών και του Ευάγγελου Μαρινάκη από αυτά τα πρόσωπα. Προκύπτει η ύπαρξη ενός σχεδίου που εκπόνησαν αδίστακτοι άνθρωποι, εκβιαστές που ξαφνικά έχουν ένα πέπλο προστασίας» τόνισε ο κ. Κούγιας.