Τον Σεπτέμβριο όπως όλα δείχνουν θα «απολογηθεί» στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Πάνος Καμμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση του Νoor1 και τις αποκαλύψεις για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Το αίτημα του του αντιπροέδρου της Βουλής Σπύρου Λυκούδη, να προσέλθει για ακρόαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απορρίφθηκε εκ νέου και ανάλογο αίτημα αναμένεται να κατατεθεί από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Η απόρριψη από την πρόεδρο της επιτροπής οφείλεται σε τυπικούς λόγους καθώς στην τελευταία παράγραφο υπήρχε μια γενικόλογη αναφορά για να καταθέσει ο κ. Καμμένος γιατην επίμαχη υπόθεση αλλά και για ότι άλλο επιθυμούσε. Η πρόταση Λυκούδη επίσης δεν είχε επίσης την στήριξη της αντιπολίτευσης. 

Στο σημείο αυτό παρανέβη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να καταθέσει το ίδιο αίτημα με πιο συγκεκριμένη διατύπωση και επιπλέον έχοντας την υποστήριξη της αντιπολίτευσης.

Πρόεθεση της κυβέρνησης απ ότι φαίνεται είναι να ξεπεράσει το σκόπελο της συζήτησης της Παρασκευής για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Πάνο Καμμένο ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών να έρθει η πρόταση της αντιπολίτευσης αποδυναμωμένη.

Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για τις 25 Ιουλίου και όπως είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου η κλήση και η κατάθεση Καμμένου στην επιτροπή θεσμών θα γίνει το Σεπτέμβριο.

Χαμός στην Επιτροπή Θεσμών
Η στάση της πλειοψηφίας που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να αποτρέψει την κλήση Καμμένου τίναξε στον αέρα την όλη διαδικασία και προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης  Νίκου Παρασκευοπούλου αλλά και της προέδρου της επιτροπής Θεσμών Τασίας Χριστοδουλόπουλου . Αφορμή ήταν η τοποθέτηση του κ.Παρασκευοπούλου ότι δεν αποκλείεται ο κ. Καμμένος να λειτούργησε κατόπιν εντολής της δικαιοσύνης, στις επικοινωνίες που είχε με τον ισοβίτη Γιαννουσακη.
«Είναι δυνατόν να λέτε αυτά και να είστε και καθηγητής της νομικής; Έχετε καταλύσει  τα πάντα, την διάκριση των εξουσιών  και το Σύνταγμα και έχετε και υποστηρικτές στο παρακράτος που έχετε δημιουργήσει».
Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ   Γιάννης Θεοφύλακτος ο όποιος άρχισε να φωνάζει στον κ. Βενιζέλο «εσείς είχατε δημιουργήσει παρακράτος και τολμάτε και μιλάτε ». Στην αντιπαράθεση παρενέβη και η κ. Χριστοδουλόπουλου λέγοντας τον κ. Βενιζέλο «επιτέλους έχουμε ανεχθεί  πάρα πολλά από σας».
Ο κ.Βενιζέλος συνέχισε την επίθεση του μιλώντας για βιασμό των θεσμών και για προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατεύσει τον κ. Καμμένο. Μάλιστα επετέθηκε στην πρόεδρο της επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου λέγοντας πως λειτουργεί σαν ασπίδα στην παραβίαση όλων των θεσμών από την κυβέρνηση.
Λόγω της τεταμένης κατάστασης που προκλήθηκε και της φόρτισης η κ. Χριστοδουλόπουλου διέκοψε  τη συνεδρίαση για λίγα λεπτά μέχρι να αποφορτιστεί το κλίμα και στη συνέχεια θα συζητηθεί το αίτημα των βουλευτών.

 
Τραγάκης: Να κληθεί και ο Χριστοφορίδης
Τον λόγο στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έλαβε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης ο οποίος, πέρα του Πάνου Καμμένου, έγειρε θέμα κλήσης του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, που εμπλέκεται στην υπόθεση της επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.
«Θα ήθελα να υπερασπιστώ το κύρος της επιτροπής. Είχαμε στο παρελθόν ακροαστεί στις επιτροπές υποθέσεις που υπήρχαν στη Δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Τραγάκης, ενώ συμπλήρωσε: «Είναι αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Να κληθεί και ο κ. Χριστοφορίδης ο λιμενικός που εμπλέκεται στην υπόθεση. Και γι' αυτόν προβλέπεται η κλήση ως κρατικό υπάλληλο».