Νευρική κρίση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για την υπόθεση των συνομιλιών του Πανου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.

Η χθεσινή εμφάνιση του Υπουργού Αμυνας στη Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη επιβεβαίωσε όσους μιλούν για σκάνδαλο και ενίσχυσε τις ενδείξεις για στήσιμο σκευωρίας.

Ο Πάνος Καμμένος αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι συνομίλησε με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, αλλά απέφυγε να απαντήσει σε όλα τα «καυτά» ερωτήματα, μεταξύ αυτών και τι του έλεγε επί 12 τηλεφωνήματα και για 20 λεπτά, καθώς και αν γνώριζε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για τις συνομιλίες αυτές. Η κατάσταση για τον υπουργο Αμυνας προδιαγράφεται πολύ δύσκολη.

Ήδη η υπόθεση με τη διαδικασία περί ευθύνης υπουργών διαβιβάζεται από την εισαγγελία στη Βουλή. Αλλά και πολιτικά για την κυβέρνηση η υπόθεση εξελίσσεται σε... σύγκρουση με παγόβουνο.

Ήδη οι δημοσκοπήσεις αρχιζουν να αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της εμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ σε παιχνίδια σκευωρίας και παρέμβασης στη δικαιοσύνη. Και παρά τη δυσωδία της υπόθεσης, ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει να προσπαθεί να υπερασπιστεί τον κυβερνητικό εταίρο του, ακόμη και κόντρα στο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, προκειμένου να διατηρηθεί πάση θυσία στην εξουσία.

Έτσι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με τηλεοπτική του εμφάνιση, καθώς και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από το βήμα της Βουλής επιχείρησαν για άλλη μια φορά να στηρίξουν τον Πάνο Καμμένο. Την ίδια ώρα ωστόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παγώσει από την έλλειψη επιχειρημάτων, την απουσία ουσιαστικών απαντήσεων εκ μέρους του Πάνου Καμμένου και τη γύμνια που παρουσιάζει η κυβέρνηση απέναντι στην ΝΔ, η οποία πλέον βάζει στο στόχαστρο τον ίδιο τον πρωθυπουργό και μελετά τις επόμενες κινήσεις της.