Τη διαβίβαση στη Βουλή των καταγγελιών του ισοβίτη Ευθύμη Γιαννουσάκη και ενός ακόμα προσώπου, ιδιώτη, το οποίο παραμένει άγνωστο εάν εμπλέκεται στην υπόθεση του «Noor-1» ζήτησε ο διενεργών τις έρευνες εισαγγελέας Εφετών Πειραιά, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Οι δύο μηνυτήριες αναφορές αναμένεται να διαβιβαστούν στη Βουλή μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα για το σκέλος που αφορά στα μη πολιτικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο κ. Μπρακουμάτσος ζητά να εφαρμοστούν οι διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στις δύο μηνυτήριες αναφορές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιαννουσάκης στην καταγγελία του στις δικαστικές αρχές αναφέρεται στις συνομιλίες του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο αλλά και σε τηλεφώνημα που φέρεται να έκανε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα, μέσα στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Η τρίτη μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον εφοπλιστή Ευάγγελο Μαρινάκη, διαβιβάστηκε κι αυτή προς διερεύνηση στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά.

Ο κ. Μπρακουμάτσος αναμένεται να πράξει το ίδιο που έπραξε με τις δύο προηγούμενες αναφορές. Ο πρώτος μάρτυρας που αναμένεται να κληθεί από τον εισαγγελέα Μπρακουμάτσο είναι ο ισοβίτης κ. Γιαννουσάκης.