Σήμερα διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές και το Peiraiasnews.gr επικοινώνησε με τον υπεύθυνο της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά κ. Αιμίλιος Γιαννής ο οποίος μας μίλησε για την προσπάθεια επανίδρυσης μίας ιστορίκης παράταξης όπως είναι η ΠΑΣΠ στο πανεπιστήμιο του Πειραιάς

Ο κ. Γιαννής αφού κάλεσε την φοιτητική κοινότητα σε μαζική συμμετοχή στη συνέχεια ζήτησε από τους συμφοιτητές τους να δώσουν με την ψήφο τους τη δική τους απάντηση στη ΔΑΠ- ΝΔΦΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου της ΠΑΣΠ κ. Αιμίλιου Γιαννή

Στις φετινές εκλογές οι φοιτητές καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες του Πανεπιστημίου Πειραιά με σκοπό να αποτυπωθεί η γνώμη τους για την φοιτητική εκπροσώπηση.

Σε αυτές τις εκλογές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ τις απραξίας της ΔΑΠ , της κομματικής προπαγάνδας της ΠΚΣ και του ρεαλισμού, του υγειούς συνδικαλισμού που προάγει η δική μας παράταξη. Όλη την χρονιά (και όχι τον τελευταίο μήνα για τις εκλογές), παλέψαμε να επανιδρύσουμε την φοιτητική εκπροσώπηση στο Πα.Πει. στο πρότυπα της εποχής μας και πέρα από κομματικές γραμμές και οδηγίες.

Προσπαθήσαμε και πετύχαμε να γίνουμε αρεστοί στους συμφοιτητές μας όχι με σημειώσεις και γλείψιμο (όπως μόνο η ΔΑΠ συνδικαλίζεται) , αλλά με προτάσεις τόσο τμηματικές όσο και κεντρικές για τα μείζονα θέματα που απασχολούν την φοιτητική κοινότητα. Επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας στάθηκε η μεγάλη έρευνα που διεξήχθη με μοίρασμα ερωτηματολογίων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα φοιτητών από όλα τα τμήματα από τα οποία μέσα από στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα για τα ζητήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , καθώς και για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο πανεπιστήμιο μας.

Τα αποτελέσματα που βγήκαν, γίνανε προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν τόσο στην Σύγκλητο του πανεπιστημίου, όσο και στις Γενικές Συνελεύσεις των τμημάτων.

Μέσα από αυτήν την προσπάθεια κατέστη σαφές σε όλη την φοιτητική κοινότητα η κουλτούρα που θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στην μέχρι πρότινος στείρα φοιτητική εκπροσώπηση. Για αυτόν και μόνο το λόγο καλούμε τους φοιτητές να δώσουν την δική τους απάντηση στις επερχόμενες εκλογές κόντρα σε θεούς και δαίμονες και επιτέλους να σπάσε το απόστημα της παντοδύναμης ΔΑΠ από το Πανεπιστήμιο μας!

                                                                                                        Ο γραμματέας της παράταξης  

Αιμίλιος Γιαννής