Ο Στρόμπερρυ και ο Χάκετ έδωσαν τη δική τους απάντηση με τη χθεσινή τους εμφάνιση κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο (*** διαβάστε τί έγινε στην αναμέτρηση εδώ: Ο "αποδεκατισμένος" Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια στην Αρμάνι Μιλάνο 73-63 (ΦΩΤΟ)), σε όσους επέμεναν πως είναι απλά δύο πολύ καλοί αμυντικοί παίκτες, αλλά χωρίς δυνατότητα να προσφέρουν πολλά στην επίθεση.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως ο ίδιος την ήξερε την αξία τους και γι’ αυτό ζήτησε την απόκτησή τους το περασμένο καλοκαίρι από τη διοίκηση της ομάδας του Πειραιά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο παραγωγικό β΄ μέρος, όταν οι παίκτες του σημείωσαν 47 πόντους, στον τραυματισμό του Λοτζέσκι, ενώ έδωσε και τη δική του εξήγηση ως προς την "κατάρα" των τραυματισμών για την ομάδα του φέτος, πως δηλαδή οφείλονται στην καταπόνηση των διεθνών λόγω του Ευρωμπάσκετ.

"Ήταν άλλη μια σημαντική νίκη επί μιας ομάδας που έπαιζε τα τελευταία... χαρτιά της για να προκριθεί. Δεν μπήκαμε όπως θέλαμε στο α΄ μέρος, υστερούσαμε στη μαχητικότητα, στην ενέργεια και στη συγκέντρωση. Δεν ήμασταν καλοί ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά. Δεν είχαμε καλές ιδέες, δεν διαβάσαμε το παιχνίδι, δεν πήραμε σωστές αποφάσεις κι αφήσαμε τον αντίπαλό μας να κάνει το παιχνίδι του.

Στο β΄ μέρος αλλάξαμε το μομέντουμ και γίναμε πιο πιεστικοί στην άμυνα. Τους αναγκάσαμε να κάνουν λάθη και βεβιασμένα σουτ. Από την πλευρά μας σκοράραμε 47 πόντους στο β΄ μέρος, είχαμε καλή παραγωγικότητα δηλαδή. Επικρατήσαμε άνετα. Κρατάμε τη νίκη, το καλό μας διάστημα στο β΄ μέρος και σίγουρα πρέπει να έχουμε ως αρνητικό σημείο αναφοράς το α΄ μέρος.

Είχαμε ατυχία με τον Λοτζέσκι, κρατήσαμε και τον Τσαϊρέλη εκτός γιατί είχε πρόβλημα στον καρπό και δεν θέλαμε να επιδεινωθεί η κατάστασή του. Ευχαριστούμε τον κόσμο, τον θέλουμε σε όλα τα παιχνίδια κοντά μας. Και ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα", δήλωσε ο Σφαιρόπουλος.

Όταν ρωτήθηκε για την πολύ καλή παρουσία των Χάκετ, Στρόμπερρυ, όχι μόνο αμυντικά, αλλά και επιθετικά κόντρα στην Αρμάνι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: "Εγώ το ήξερα αυτό. Ήξερα την αξία τους. Αυτά πείτε τα σε αυτούς που έλεγαν άλλα. Ξέρω τι μπορούν να δώσουν, ξέρω την αξία των παικτών μας. Θα βάλω και τον Μιλουτίνοφ σ’ αυτούς. Ηταν και οι 3 θετικοί. Σιγά σιγά η ομάδα αφομοιώνει τη φιλοσοφία. Ξέρει πως πρέπει να παίξει. Εχουν αφομοιώσει όλοι τη φιλοσοφία. Τώρα θα δείχνουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια".

Όταν ρωτήθηκε για το αν ο Ολυμπιακός είναι κοντά στην απόκτηση κάποιου παίκτη, ο Σφαιρόπουλος είπε: "Ψάχνουμε να βρούμε ψηλό. θα αναφέρεστε στον Σον Τζέιμς... Θέλετε να πω εγώ το όνομά του ε; Είναι ένας παίκτης που μας έχει προταθεί. Δεν υπάρχει κάτι οριστικό ακόμη, τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε".

Αναφορικά στο νέο τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι (στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού), ο Σφαιρόπουλος εξήγησε: "Έχει υποστεί μάλλον μια θλάση, αύριο θα κάνει εξετάσεις, δεν ξέρουμε πόσο θα πρέπει να μείνει εκτός".

Τέλος, κλήθηκε να καταθέσει τη δική του εξήγηση για τους τόσους πολλούς τραυματισμούς στον Ολυμπιακό την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν, τονίζοντας: "Οι τραυματισμοί οφείλονται στην καταπόνηση του καλοκαιριού από το Ευρωμπάσκετ. Δείτε ποιοι είναι τραυματίες... ο Λοτζέσκι, ο Πρίντεζης και ο Σπανούλης, το ίδιο έχει και ο Τζεντίλε στην Αρμάνι (δεν αγωνίστηκε απόψε), λόγω εθνικής ομάδας (Ιταλίας). Ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει τη μέση του και η Ρεάλ δεν παίζει καλά γιατί είναι καταπονημένοι οι διεθνείς της. Αυτή είναι η αιτία, δεν αντέχουν τα σώματά τους. Όταν παίζεις σε τέτοιο επίπεδο... δεν αντέχεις".