Δικογραφία σε βάρος 48χρονου σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α. σε συνδυασμό με ψηφιακή ανάλυση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που κατείχε ή/και διαμοίραζε, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή -διαδικτυακή έρευνα από την οποία προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στην οικία του 48χρονου σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, 2 εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, 1 tablet και 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή διερεύνηση.