Στον Πειραιά βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παρακολουθήσει την sold out παράσταση του Δημήτρη Παπαϊωάννου "Still Life", που ανέβηκε με τεράστια επιτυχία και διθυραμβικές κριτικές στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

(*** Διαβάστε το σχετικό θέμα για την παράσταση εδώ: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Δέκα ακόμη παραστάσεις για το "Still Life" του Δημήτρη Παπαϊωάννου)

Ο κ. Τσίπρας, έφτασε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, λίγα λεπτά πριν αρχίσει η παράσταση μαζί με τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα και με φιλική παρέα. Ο Πρωθυπουργός ήθελε να κρατήσει χαμηλούς τόνους και δεν έδωσε δημοσιότητα για την παρουσία του στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας. 

Όπως μάθαμε, ξεναγήθηκε στο θέατρο από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, Νίκο Διαμαντή, και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους χώρους του εμβληματικού κτιρίου. Είπε επίσης πως θα το παρακολουθεί στενά και πως θα ξαναεπισκεφθεί σύντομα το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.   

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την παράσταση "Still Life" παρακολούθησε το βράδυ του Σαββάτου  και ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς,  συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, είχε τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όταν παραβρέθηκε τον περασμένο Μάιο στο ιστορικό κτίριο της πόλης και είχε παρακολουθήσει μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, την πρεμιέρα της όπερας "El Greco" του Γιώργου Χατζηνάσιου. 

Το Δημοτικό Θέατρο φαίνεται πως αποτελεί πλέον επίκεντρο πολιτισμού όχι μόνο του Πειραιά, αλλά και της χώρας. Τα σπουδαία θεατρικά έργα σε συνδυασμό με την ιστορικότητα του, καθιστούν το θέατρο πόλο έλξης προσωπικοτήτων και όχι μόνο.

Η αναγνώριση του Δημοτικού Θεάτρου ως "κύτταρο πολιτισμού" που ξεπερνά τα όρια της πόλης, αποτελούσε και ένα προσωπικό στοίχημα για τον Γιάννη Μώραλη. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, μιλάει για ένα Δημοτικό Θέατρο - πυλώνα πολιτισμού, "πεδίο" για πολιτιστική δημιουργία. Ένα θέατρο ανοιχτό σε όλες τις μορφές τέχνης και φιλόξενο για τους νέους δημιουργούς.