Δεν υπάρχουν οι άνθρωποι, ρε παιδιά. Κυριολεκτικά δεν έχουν το Θεό τους! Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο και από παρανομία σε παρανομία το πάνε. Στο καθημερινό τους ρεπερτόριο υπάρχει πάντα μία τουλάχιστον πράξη ασυδοσίας, μία παράβαση κανόνων, κανονισμών, ακόμα και νόμων. Αντιμετωπίζουν με περιφρόνηση κάθε κανόνα, όταν δεν συμβαδίζει με τα μικροσυμφέροντα και τις εντολές που παίρνουν από τα άδηλα κέντρα αποφάσεων.

Ενα από τα πιο… «μυρωδάτα» σκάνδαλα της δοτής διοίκησης της ΕΠΟ, αποκαλύπτουμε σήμερα. Η δοτή «διοικούσα Επιτροπή» πρότεινε παρατηρητή αγώνων στην UEFA έναν… κατηγορούμενο για την υπόθεση της Κάρτας Υγείας!

Πρόκειται για τον κ. Αριστείδη (Αρη) Σταυρόπουλο, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, πέραν του ότι ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της PC SYSTEM, της εταιρείας δηλαδή που βρέθηκε σε αντιδικία με την αιρετή διοίκηση της ΕΠΟ για την περιβόητη υπόθεση της Κάρτας Υγείας.

Η υπόθεση αυτή, ως γνωστόν, προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση και είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση από την διοίκηση παραγόντων της προηγούμενης διοίκησης Γκιρτζίκη. Μεταξύ των κατηγορουμένων, όμως, βρίσκεται και ο εν λόγω κ. Σταυρόπουλος, ως μέλος του Δ.Σ. της PC SYSTEM, o οποίος προφανώς έχει ισχυρότατες διασυνδέσεις στην UEFA, αφού και πέρυσι βρισκόταν στην ίδια λίστα των παρατηρητών αγώνων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταυρόπουλος είχε προταθεί από τον Ελληνα γενικό γραμματέα της UEFA, τον κ. Θόδωρο Θεοδωρίδη, κάτι που πιθανότατα συνέβη και στην παρούσα φάση, αφού οι στενές φιλικές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Θεοδωρίδης με τους δοτούς της ΕΠΟ του επιτρέπουν να ζητήσει και εξυπηρετήσεις τις οποίες βεβαίως δεν πρόκειται να του αρνηθούν.

Ομως, στην τωρινή περίοδο τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ο κ. Σταυρόπουλος πλέον, δεν έχει σημασία αν δικαίως ή αδίκως, είναι ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ για την υπόθεση της κάρτας Υγείας, η οποία υπόθεση είχε γίνει… «σημαία» από τον Κοντονή και τους «εξυγιαντές» που στήριζε και τον στήριζαν, του αγώνα για την… «εξυγίανση»!

Με το πρόσχημα και την δικαιολογία της δίωξης για την κάρτα Υγείας, ο Κοντονής προκάλεσε και επέβαλε την απομάκρυνση όλων όσων κατηγορήθηκαν, πλην εκείνων οι οποίοι είχαν «προσκυνήσει» στη «συμμαχία» της… υγείας!

ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

Είναι άγνωστο αν η δοτή διοίκηση της ΕΠΟ είχε γνώση περί του προβλήματος του κ. Σταυρόπουλου, όταν τον πρότεινε στην UEFA (πιθανότατα εξυπηρετώντας εκδηλωθείσα επιθυμία του κ. Θεοδωρίδη), αλλά και αυτό να συμβαίνει, δεν δικαιολογείται η ανεύθυνη και επιπόλαια απόφασή της να προτείνουν εκπρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου χωρίς προηγουμένως να ερευνήσουν την δυνατότητα την υπόθεση σχολαστικά.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για ΑΤΟΠΗΜΑ  πρώτου μεγέθους, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τα μέλη της δοτής διοίκησης, αλλά και είναι ιδιαίτερα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ για το πώς και με πόσο… αξιοκρατικό τρόπο «αναδεικνύονται» τα φίλα προσκείμενα στελέχη, σε αντίθεση με άλλα, που δεν απολαμβάνουν καμίας συμπάθειας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, μπορούμε να κατατάξουμε και άλλες περιπτώσεις, απόλυτα ενδεικτικές του τρόπου εν πολλοίς ΑΝΗΘΙΚΟΥ τρόπου επιλογής των «ημετέρων» σε βάρος άλλων, μη επιθυμητών.

Για παράδειγμα, ο επίσης κατηγορούμενος για την Κάρτα Υγείας πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, επελέγη για μία ακόμη χρονιά μεταξύ των παρατηρητών αγώνων της UEFA, αν και αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κεφαλονιάς κ. Βαγγέλη Μαζαράκη, που ΚΟΠΗΚΕ από την ίδια λίστα, ως ανεπιθύμητος, αφού η Ενωσή του δεν ανήκει στην πλευρά των «εξυγιαντών» της «συμμαχίας»!

ΚΑΙ Ο… «ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ» - ΜΑΪΜΟΥ

Τα σκάνδαλα της ολοσχερώς ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ διοίκησης των δοτών της ΕΠΟ, βεβαίως δεν τελειώνουν εδώ. Οταν ακόμα και η ίδια η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ διέπεται από καθεστώς ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, επόμενο είναι κάθε διοικητική πράξη τους να είναι αμφισβητούμενης νομιμότητας.

Τελευταίο παράδειγμα ασυδοσίας, αλλά και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος (πολύ σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα αναζητηθούν ευθύνες και γι’ αυτό το θέμα) είναι η… «αποστολή» του «φυτευτού» από τον Κοντονή στην ΕΠΟ και αμειβόμενου με παχουλότατες αποδοχές Φιλιππούση στην… Κύπρο, όπου (όπως λένε οι πληροφορίες μου) ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ την Ομοσπονδία στο λεγόμενο Region Meating της UEFA, στο οποίο μετείχαν δεκατρείς Ευρωπαϊκές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες!

Και βεβαίως, αποτελεί σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία, μία ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εκπροσωπείται από κάποιον ο οποίος δεν έχει καμία οργανική, διοικητική, ή οποιαδήποτε άλλη σχέση μαζί της

«Σουστάκιας»

Το «μασάζ» στον «σουστάκια» επιθετικό του Πλατανιά που το καλοκαίρι αλλάζει ομάδα, έχει αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα.

Σαν να ζητάει ο Τσακαλώτος… ραντεβού από την Σκάρλετ Γιόχανσον!

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού βάζελους. Με δηλώσεις του ο τεχνικός σύμβουλος της Κιέβο, ομάδας του Εμποκού, διευκρίνισε ότι δεν θα έχει αντίρρηση η ομάδα του να παραμείνει και του χρόνου δανεικός ο παίκτης στον Παναθηναϊκό, αλλά και να τον αγοράσει κιόλας! Και μάλιστα, για να τον διευκολύνει, αποφάσισε ακόμα και την μείωση της σχετικής ρήτρας: Από ΤΕΣΣΕΡΑ εκατομμύρια ευρώ, να τη ρίξει σε… ΤΡΙΑ εκατομμύρια ευρώ!

Είναι προφανές, φίλοι μου, ότι ο τεχνικός σύμβουλος είναι… πολύ μακριά νυχτωμένος. Το να ζητάς σήμερα τρία εκατομμύρια από τον Αλαφούζο για παίκτη, είναι πιο ανεδαφικό και από το να ζητάει ο… Τσακαλώτος ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον!

Επειδή λοιπόν εγώ την ψάχνω την είδηση, κατάφερα να μάθω και την αντιπρόταση του Αλαφούζου για την αγορά του Εμποκού: Να τον αποκτήσει δοκιμαστικά για ένα χρόνο με το συμβολικό ποσόν των εκατόν πενήντα ευρώ, συν την υποχρέωση να ξυρίσει το λοφίο της κεφαλής του. Και αν στους έξι μήνες αποδείξει ότι μπορεί να βγάζει ενενηντάλεπτα (γιατί τώρα μέχρι το 60’ βία 65’ μπορεί να βγάλει) τότε θα καταβάλει στην Κιέβο άλλα εκατόν πενήντα ευρώ.

ΙΔΟΥ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ PLAY OFF... ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...

Πολλοί οι φίλοι που στην επιθυμία τους να συνδράμουν στην προσπάθεια των Μποροβήλου, Γκαγκάτση, Γκαγκατσάκου, Στράτου, Παναγόπουλου, Νιάου, Θωμά, Γιαννάκη και όλων των άλλων πρωτεργατών της εξυγίανσης έσπευσαν να προτείνουν νέους τρόπους μεταφοράς της βαθμολογικής διαφοράς του κανονικού πρωταθλήματος στα play off. Πάντα με την φιλοδοξία να γίνει πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό το πρωτάθλημα, έστω και αν αδικείται ο πρώτος και καλύτερος, χάριν των δεύτερων και χειροτέρων.

Ας δούμε μερικές από τις προτάσεις - παρατηρήσεις τους.

«Στο απυρόβλητο η πραγματική»

«Το θέμα της επιμήκυνσης του πρωταθλήματος με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Τεράστια η καταπόνηση των παικτών, πολύ μακρά η περίοδος, συν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις συν αγώνες εθνικών ομάδων, συν κύπελλο, συν, συν, συν... Βασικός στόχος των “εξυγιαντών” είναι η απόλυτη καταπόνηση της ομάδας που επί 20 χρόνια τους γλεντάει με κάθε τρόπο! Τι με έχει ενοχλήσει; Το ότι δεν αντιδράμε πιο δυναμικά! Η επόμενη περίοδος θα είναι πολύ κακή από πλευράς διαιτησίας και δείγματα έχουμε σε κάθε αγωνιστική, οπότε πλέον της καλής ομάδας, χρειάζεται να υπάρξει και αντίδραση ισχυρή για να μην υπάρξει οτιδήποτε εγκληματικό. Γιατί η πραγματική εγκληματική οργάνωση είναι στο απυρόβλητο. Σαφώς και πρέπει να περιμένουμε, αλλά οι ανησυχίες υπάρχουν. Ο Βαγγέλης πρέπει να συνεχίσει να τους γλεντάει!». (Γιάννης Αγγέλου)

* «Εγώ προτείνω ο πρώτος να πηγαίνει έκτος για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο» (Giorgos Sirigonakis)

Η κατάντια των τριών Μ.Α.Σ.

«Ο Ολυμπιακός, ναι αυτός ο φετινός με τα όποια προβλήματα, είναι πρώτος με + 6 β. και μια ανάσα από το 44ο πρωτάθλημα και 7ο σερί, έχοντας την καλύτερη επίθεση, και την καλύτερη άμυνα! Οταν ο Μπάουγκ προσπαθεί να περάσει τον... Πανιώνιο, ο Πόα τον Μπάουκ και το Αεκάκι να μπει στα πλει όφ! Αν αυτό δεν είναι κατάντια για τα τρία Μ.Α.Σ τότε τι είναι?

Υ.Γ.: Ο Πανιώνιος πάντως δικαιώνεται που έδιωξε τον Ουζουνίδη. Είναι 2ος και η ομάδα που πήγε 4η!». (Μάκης Σβολιαντόπουλος)

Πιο ανταγωνιστικό

«Αμα θέλουν να κάνουν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, να αλλάξουν το σύστημα της βαθμολογίας. Π.χ. η νίκη να δίνει +1 πόντο. Η ήττα να δίνει -1 πόντο. Η ισοπαλία να μη δίνει τίποτα. Ή έστω ας δίνει.. .μισό πόντο. Και στο τέλος όποιος την έχει πιο... μεγάλη (τη βαθμολογία βρε!) να το... παίζει και στο τάβλι με τους άλλους. Και όποιος κερδίζει στο "πλακωτό" να είναι ο πρωταθλητής. Ρε δε μας... μαμάνε λέω εγώ; Τι άλλο θα μηχανευθούν οι εξυγιαντές της... λούτσας;;;». (Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος)

Και ακόμα πιο πολύ!

«Για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον και να είναι και ποιο δίκαιο πρέπει οι βαθμοί του πρώτου να διαιρούνται δια του τέσσερα, του δεύτερου δια του δύο, του τρίτου να παραμένουν ως έχουν, και του τέταρτου να πολλαπλασιάζονται επί δύο! Αμ πως!». (Panos Christodoulou)

Ψάχνουν τρόπο ο δεύτερος να βγαίνει πρώτος

«Αλήθεια, μπορεί να μας πει κάποιος σε πια σοβαρή χώρα υπάρχει το συγκεκριμένο σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος; Προφανώς κάποιοι ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τρόπο ο δεύτερος να βγαίνει πρώτος. Ο Ολυμπιακός υποχρεούται να βγει μπροστά και να πει τα πράγματα με το όνομα τους, δηλαδή ότι εκείνο που χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι επενδύσεις, ασφάλεια για τον θεατή, να τελειώνουν τα παιχνίδια, αξιοπρεπείς αγωνιστικοί χώροι για να μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο, αξιοπιστία και στο τέλος τα χρήματα έρχονται από τις ευρωπαϊκές διακρίσεις και την πώληση ποδοσφαιριστών. Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να φέρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στα μέτρα τους και στην μιζέρια τους, όπως για παράδειγμα ο Παναθηναϊκός που εφέτος στους ομίλους του Europa league, πήρε ένα (1) βαθμό». (Nikos Chondrogiannis).

Το ΕΣΚΑΝ… «επιτρέπει» το ντοπάρισμα!

Πολύ ενδιαφέρουσα η παρέμβαση του φίλου αναγνώστη Δημήτρη Τζαλακώστα στο θέμα του ντοπαρίσματος του Μανούσου που έθιξα χθες. Μου γράφει: «Με την Εξαίρεση Χρήσης για Θεραπευτικό Σκοπό (Ε.Χ.Θ.Σ.) ένας αθλητής μπορεί να κάνει Χρήση μιας Απαγορευμένης Ουσίας ή Απαγορευμένης Μεθόδου στο πλαίσιο της αγωγής για τη θεραπεία μίας ασθένειας ή παθολογικής κατάστασης, αφού λάβει σχετική έγκριση από την Ιατρική Επιτροπή του ΕΣΚΑΝ. Αγαπητέ Μανώλη ,αυτά λέει το ΕΣΚΑΝ για ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ, εδώ γελάμε , είναι σαν να λέει ντοπαριστείτε άφοβα, γι’ αυτό ακούμε τα τελευταία χρόνια και διαβάζουμε για τα μούλικα των ομάδων της εξυγίανσης, ότι ο τάδε ή ο δείνα δεν μετείχε στην προπόνηση “διότι είχε μια ίωση που μέχρι τον ερχόμενο αγώνα θα την ξεπεράσει”, φυσικά όλα αυτά μετά τους ευρωπαϊκούς αποκλεισμούς των να που μετατρέπονται σε Μέσι, Ρονάλντο κ.ο.κ. και γι’ αυτό ο παράδεισός τους είναι σε ομάδες τέτοιου βεληνεκούς, μην έχοντας ούτε μια πρόταση από ομάδες του εξωτερικού. Οσο για αυτό που γράφεις ότι οι υπόλοιπες αγωνιστικές με τις ομάδες που παίζουμε θα μεταμορφωθούν αγωνιστικά με την ίδια ή παρόμοια φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησαν παίκτες του Πλατανιά Μην ξεχνάμε ότι το πιο πρόσφατο κρούσμα του παιχταρά Μάντζιου του Λεβαδειακού , που κάποιοι βαζελόγαυροι τον ήθελαν και στην ομάδα μας,ήταν στο μεταξύ μας παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα μας θα πρέπει να ζητήσει οπωσδήποτε αντιντόπινγκ κοντρόλ σε όλες τις υπόλοιπες αγωνιστικές, προστατεύοντας την ομάδα μας». (Dimitrios Tzalakostas)