"Θα καταγγείλουμε στον ελληνικό λαό τον αντιπερισπασμό που κάνετε, αυτή την εποχή" είπε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του" στη συζήτηση για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όπως τόνισε ο βουλευτής Αχαίας, "θα υπερψηφίσουμε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής γιατί εμείς πρώτοι ζητήσαμε τη σύσταση επιτροπής από τότε που μπήκαμε στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα, εσείς όμως το αρνηθήκατε. Διεκδικούμε παντού διαφάνεια, να έρθει η αλήθεια στο φως, χωρίς να βρίσκονται πρόσωπα στο απυρόβλητο, χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Επιθυμείτε τη διαφάνεια α λα κάρτ".

Ακόμη ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως "εξοπλιστικά υπήρχαν μόνο το 2000-2004 για εσάς. Δεν υπήρξαν εξοπλιστικά τα επόμενα χρόνια. Επιλέγετε να παρουσιάσετε μια πρόταση για να σπρώξετε με δήθεν αποκαλύψεις, τον πολιτικό χρόνο που πιέζει τη χώρα μέχρι το καλοκαίρι". "Επειδή κάνατε τον κόπο να συντάξετε την πρόταση, μας κάνει εντύπωση η ελαφρότητα που αντιμετωπίζετε το θέμα, καθώς επικεντρώνεστε όμως σε μια συγκεκριμένη περίοδο χωρίς όμως να τη συνδέετε με άλλες περιόδους" πρόσθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.