Σκιές στις διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν τη συμφωνία με τους Θεσμούς, άφησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν όλα τα μέτρα από το πακέτο συμφωνίας. Μάλιστα, εκτίμησε πως εάν πέσει το αφορολόγητο κάτω από τα 8.600 ευρώ, το μέτρο δύσκολα θα περάσει από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν θα πει ναι στη μείωση του αφορολόγητου στις 5.900 ευρώ, ο κ. Καμμένος είπε πως περιμένουν την επίσημη ενημέρωση από τον κ. Τσακαλώτο για να κάνουν κοστολόγηση και αντικοστολόγηση των μέτρων. «Αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τις 8.600 είναι ένα ζήτημα γιατί θα φορολογηθούν εισοδήματα των 400 ευρώ. Τότε θα πρέπει να πέσει και η φορολογία, είναι δύσκολο να περάσει, πρέπει να δούμε και τα αντίμετρα», είπε χαρακτηριστικά ενώ λίγο αργότερα απαντώντας σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την υποχώρηση του αφορολόγητου στις 5.900 ευρώ επανέλαβε: «Εφόσον υπάρχει μείωση της φορολογίας στο 10%, εξ' όσων γνωρίζω υπάρχει αυτή η πιθανότητα (σ.σ. να μειωθεί η φορολογία)».

Οσον αφορά στις συντάξεις είπε πως πρέπει να δούμε τα κίνητρα που θα δοθούν, ενώ για τα εργασιακά είπε πώς ο ίδιος θα ψηφίσει την κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου. Στην επιμονή του δημοσιογράφου ότι τα μέτρα δεν θα έρθουν ξεχωριστά αλλά πακέτο, ο Δημήτρης Καμμένος είπε πως στους ΑΝΕΛ δεν έχουν κομματική πειθαρχία. «Οι ψηφοφορίες γίνονται με τη συνείδηση του καθενός. Ο καθένας θα αξιολογήσει, έχουμε ραντεβού και με τον κ. Τσακαλώτο και την κυρία Αχτσιόγλου.