Τα πάνω κάτω έρχονται πλέον στην οικονομία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το δ΄τρίμηνο του 2016 σύμφωνα με τα οποία η ελληνική οικονομία εμφάνισε ύφεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά 1,1% το δ’ τρίμηνο του 2016 έναντι της αύξησης 0,3% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου σημειώνοντας πτώση και  σε σχέση με το αποτέλεσμα του 2015.
Με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2016, παρουσίασε μείωση κατά 1,2%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2016, έναντι της μείωσης 0,4% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου στις 14/02/17.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4ο τρίμηνο 2016 παρουσίασε μείωση κατά 1,4% σε σχέση με το 4ο τρίμηνο 2015 έναντι της αύξησης 0,2% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του 4ου τριμήνου.
Οι διαφορές στα στοιχεία προκύπτουν από την ενσωμάτωση νέων στοιχείων τα οποία δεν είχαν ληφθεί υπόψη στην αρχική πρόβλεψη και η τελική τους ενσωμάτωση τελικά την ανέτρεψε αρνητικά./
Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ των προηγούμενων τριμήνων έχει αναθεωρηθεί κυρίως λόγω ενημερωμένων στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης. 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/ellada-epestrepse-stin-ifesi-stichia-sok-apo-tin-elstat