Σύμφωνα, με έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, που δημοσιεύθηκε το περασμένο καλοκαίρι, 427,000 νέοι επιστήμονες έχουν φύγει από την Ελλάδα, την περίοδο 2008-20155, αναζητώντας όχι μόνο ένα καλύτερο μέλλον, αλλά κυρίως το χώρο και τις συνθήκες αυτές, στις οποίες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν και να κυνηγήσουν τα όνειρα και τους στόχους τους. Μπορούμε, λοιπόν, εύλογα να παρατηρήσουμε, ότι η Ελλάδα, «διώχνει τα παιδιά της».

Σε αυτό το δυσμενές πλαίσιο, λοιπόν, αντί η ελληνική κυβέρνηση με το «αριστερό» και «ουδέτερο» πρόσημο, όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου αυτού, αντιθέτως με τις πολιτικές της  και η λογική διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, στη βάση τα δικά μας παιδιά να είναι καλά, ωθεί όλο και περισσότερους νέους, στην επιλογή του εξωτερικού.  

Τέτοιας λογικής, φαίνεται, να είναι και οι προσλήψεις, του Πολιτευτή της Α’ Πειραιά, με τους ΑΝΕΛ, Γεώργιου Ζησιμάτου, ο οποίος κατέχει μέχρι σήμερα διπλή έμμισθη θέση, στο Δημόσιο. Ο Γιώργος Ζησιμάτος, με υπογραφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, ήταν ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ως τις 21/12/2016, όταν και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή (ΔΕ Διοικητικού Οικονομικού ΜΚ13, με το υπ’αριθμ έγγραφο: ΑΔΑ: ΩΦΟΖ6-ΔΑΩ). Ενώ, λοιπόν ο κ.Ζησιμάτος, παραιτήθηκε, στις 21/12/2016, από τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη, του Πολιτικού Γραφείου του Πάνου Καμμένου, διορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, ξανά, ειδικός Συνεργάτης στο Πολιτικό  Γραφείο του Πάνου Καμμένου, στις 23/12/2016, με το υπ’αριθμ, έγγραφο: ΑΔΑ:ΩΕΜΩ6-81Ι. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η παραίτηση και ο επαναδιορισμός του κ.Ζησιμάτου, 2 μέρες μετά (!!)και μάλιστα Παρασκευή(!!), προπαραμονή Χριστουγέννων(!!), δημιουργεί σίγουρα ερωτηματικά.

Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό το εκπληκτικό στην περίπτωση των ΑΝΕΛ και του Γιώργου Ζησιμάτου, ο οποίος αξίζει να σημειώσουμε, ότι είχε διατελέσει και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά. Στις 06/02/2017, λοιπόν, ο Πάνος Καμμένος με απόφαση του διορίζει τον Γιώργο Ζησιμάτο, Διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, από 3/02/2017, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 2 ετών, με το υπ’αριθμ, έγγραφο: ΑΔΑ:7H466-ΛΞΞ.  Δηλαδή, ο πρώην Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, (έως σήμερα), κατέχει, δύο έμμισθες θέσεις, τη μια του ειδικού συνεργάτη του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Π.Καμμένου και παράλληλα Διευθυντής στην Υπηρεσία Αξιοποίησης της Ακίνητης Περιουσίας, των Ενόπλων Δυνάμεων. Δηλαδή, θα παίρνει 50 ένσημα το μήνα στο ΙΚΑ; Και 600 το χρόνο, αν παραμείνει και στις δύο θέσεις, διότι η θέση του ειδικού συνεργάτη στο Πολιτικό Γραφείο Υπουργού, διακόπτεται αν αλλάξει ο Υπουργός, ή παραιτηθεί ο ίδιος ο ειδικός συνεργάτης.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο, του φαινόμενου αυτού, της «διπλοθεσίας», είναι το συνολικό ποσό της αμοιβής του κ. Ζησιμάτου. Ανατρέχοντας, στο υπ’αριθμ έγγραφο: ΑΔΑ: ΑΔΑ:7H466-ΛΞΞ, της πράξης διορισμού του, ως Διευθυντή, στην ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ, το στοιχείο (ε), καθορίζει το ποσό της αμοιβής του. Ψάχνοντας, την συγκεκριμένη απόφαση, για την αμοιβή του, Διευθυντή της Υπηρεσίας, διαπιστώνει κάποιος, ότι μάλλον εκ παραδρομής(;), αναγράφεται λάθος απόφαση, (αντί για το ΦΕΚ Τ’ ΥΟΔΔ/694/19.12.2016, ισχύει το ΦΕΚ Τ’ ΥΟΔΔ/692/19.12.2016.). Από το ορθό ΦΕΚ, λοιπόν, προκύπτει, ότι οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές του Διευθυντή της Υπηρεσίας, στο άρθρο 1, ορίζονται, στις 2.700,00 ευρώ, χωρίς τα έξοδα εκτός έδρας και υπερωρίες.  Την ίδια στιγμή, ως Ειδικός Συνεργάτης στο Πολιτικό Γραφείο του Πάνου Καμμένου, από τη θέση ΔΕ Διοικητικού Οικονομικού, με ΜΚ13, (από την εγκύκλιο του κ.Χουλιαράκη, υπ’αριθμ: ΑΔΑ:ΨΑΕΦΗ-ΠΟ7) λαμβάνει χωρίς τις υπερωρίες μεικτά το μήνα 1.578€.

Έχουμε, λοιπόν, ένα μηνιάτικο που μπορεί να ξεπερνάει και τις 4.500,€ , με τις υπερωρίες και τα εκτός έδρας, για έναν υπάλληλο-στέλεχος, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (ΔΕ Διοικητικού Οικονομικού, όπως λέει η απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας).Χωρίς, Μεταπτυχιακό, χωρίς κάποια εξειδίκευση, 4.500 € το μήνα; Ποιό μήνυμα, ποιά ελπίδα και ποια προοπτική δίνει, αυτή η λογική, στους νέους, οι οποίοι αγωνίζονται να αποκτούν πτυχία, μεταπτυχιακά, και να αμοίβονται εν τέλει με 500 ευρώ και αν μπορέσουν να τα βρουν και αυτά;

Νόμιμο, μπορεί να είναι, αλλά είναι ηθικό; Δεν αμφισβητούμε, τις ικανότητες και τις δυνατότητες του κ.Ζησιμάτου, ούτε κατά πόσο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των δύο αυτών ρόλων. Το κύριο ερώτημα, είναι, γιατί δύο έμμισθες θέσεις, ταυτόχρονα, με τόσο μεγάλα ποσά, τα οποία προκαλούν, την στιγμή, μάλιστα, που καθημερινώς, βγαίνουν μελέτες και εκθέσεις από Διεθνείς Οργανισμούς, ότι η Φτώχεια και η Εξαθλίωση στην Ελλάδα, διογκώθηκαν 40%, την περίοδο 2009-2015. Και είναι και ειρωνικό, από τη μια η Ελλάδα, να ζητά, όπως επιβεβαίωσε και η Κομισιόν, δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα, για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας στην χώρα μας, την ίδια στιγμή, που διαδραματίζεται, ένα ανεξέλεγκτο «πάρτυ», με διορισμούς ημετέρων.