«Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ εκθέτει απόλυτα το υπουργείο Εργασίας» δήλωσε τομεάρχης της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο κ.Βρούτσης επέρριψε τις ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η σκληρή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ εκθέτει απολυτά την κ. Αχτσιόγλου και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Δεν έκαναν τίποτα επί 10 μήνες, τα μπλοκάκια είναι στον αέρα, επικρατεί χάος με τον ΕΦΚΑ, χάθηκαν σημαντικά στοιχεία, έχουν χαθεί ένσημα, ασφαλιστικός χρόνος».

Παράλληλα ο κ. Βρούτσης εξήγγειλε διαρθρωτικές αλλαγές στο νόμο Κατρούγκαλου, δηλώνοντας ότι ως κυβέρνηση η ΝΔ θα μειώσει τους συντελεστές στις ασφαλιστικές εισφορές που τους χαρακτήρισε εξοντωτικούς, καταργώντας τη ρύθμιση για τα μπλοκάκια. «Έχουμε καταθέσει δυο ερωτήσεις στη Βουλή για τα θέματα αυτά, και την άλλη εβδομάδα θα καταθέσουμε νέα επίκαιρη επερώτηση» δήλωσε.

«Η ρύθμιση για τα μπλοκάκια είναι εξοντωτική, λάθος η ρύθμιση, δεύτερο λάθος η νέα ρύθμιση, παράταση. Λάθος στο λάθος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η τομεάρχης Εργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ανέφερε ότι η ΔΗΣΥ ήδη πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου, είχε προειδοποιήσει ότι εκτός από εκτρωματικός είναι και ανεφάρμοστος καλώντας την κυβέρνηση να τον ανακαλέσει.

«Η ΕΛΣΤΑΤ σήμερα, δυστυχώς, μας δικαιώνει. Εννέα μήνες μετά την ψήφιση του νόμου, χιλιάδες συνταξιούχοι βρίσκονται στον αέρα και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός στην κυβέρνηση Με τροπολογίες-μπαλώματα δεν λύνεται το πρόβλημα».

«Να πάρουν τον νόμο πίσω τώρα. Χρειάζεται κοινωνικός διάλογος, με ευρεία εθνική συνεννόηση, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι ανίκανη να πραγματοποιήσει» πρόσθεσε η κ. Χριστοφιλοπούλου.