Το Politico, αναφέρεται για άλλη μια φορά, στην οικονομική κρίση της Ελλάδας. Όπως αποκαλύπτει το αμερικανικό περιοδικό η Ελλάδα απευθύνθηκε στην Παγκόσμια Τράπεζα ζητώντας νέο δάνειο τόσο για την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας όσο και για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. 

Όπως επισημαίνει το Politico, εάν το αίτημα της Ελλάδας γίνει δεκτό, αυτό θα βυθίσει τη χώρα σε ακόμα μεγαλύτερο χρέος, σε μια εποχή που η κυβέρνηση συνεχίζει να μάχεται για τους όρους και τις προϋποθέσεις του τρέχοντος πακέτου διάσωσης. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα μεταξύ της κυβέρνησης και των Ευρωπαίων πιστωτών της, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

"Η κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που περιλαμβάνουν: τη μακροχρόνια ανεργία,την οικονομική ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη και  την κοινωνική προστασία" τόνισε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Τράπεζας που επικαλείται το Politico. "Σύμφωνα με τις διαδικασίες της Παγκόσμιας Τράπεζας, οποιαδήποτε τελική απόφαση για τη χορήγηση δανείων θα υπόκειται σε έγκριση από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας".

Πάντως η Παγκόσμια Τράπεζα αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο γύρω από το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Τέλος κυβερνητική πηγή που επικαλείται το αμερικανικό περιοδικό είπε ότι "Προκαταρκτικές συνομιλίες έλαβαν χώρα πράγματι με [την Παγκόσμια Τράπεζα], αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε κάποιο επίσημο αίτημα".