"Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αγοράζει χρόνο στη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας", τιτλοφορείται δημοσίευμα της Die Welt, το οποίο και μιλάει για τηλεφωνική επικοινωνία, προ ημερών, μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και της Κριστίν Λαγκάρντ, στη διάρκεια της οποίας η επικεφαλής του Ταμείου δεσμεύθηκε για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά με μετάθεση για το 2018 της απαίτησης για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η εφημερίδα παρατηρεί πως εάν αληθεύει η παραπάνω πληροφορία, το ΔΝΤ «αγοράζει» και πάλι χρόνο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Βερολίνο εκτιμούν ότι η Ουάσιγκτον, όπου εδρεύει το Ταμείο, επιθυμεί να στηρίξει την κ. Μέρκελ εν όψει των εκλογών.

«Το ΔΝΤ και το Βερολίνο παίζουν και πάλι ως μία ομάδα», αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το έχει καταλάβει αυτό εν τω μεταξύ. Οι τόνοι της κυβέρνησής του είναι σημαντικά πιο συγκρατημένοι από ότι σε προηγούμενες αντιπαραθέσεις. Στην Αθήνα έχουν, επίσης, κατανοήσει ότι δύσκολα θα υπάρξει και πάλι πολιτική στήριξη από τις ΗΠΑ, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε με τον Μπαράκ Ομπάμα. Και ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος υποστηρικτής του Τσίπρα, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δεν θα είναι επίσης πλέον στη θέση του».