Απίθανη θεωρείται η συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης στο Eurorgoup της 20ης Φεβρουαρίου πια, καθώς στην ατζέντα της συνεδρίασης που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, το ελληνικό ζήτημα είναι 3ο στη σειρά, ενώ δεν γίνεται πουθενά λόγος για συμφωνία, παρά μόνο για συζήτηση και εκτίμηση της κατάστασης «επικεντρώνοντας σε σχέδια που θα δώσουν ώθηση στην δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος».


Τo κείμενο της ανακοίνωσης στα αγγλικά:

«The Eurogroup will take stock of the ongoing implementation of Greece’s macroeconomic adjustment programme, focusing on plans to carry forward the second review of the programme. Reviews are carried out by the staff of the European Commission, the European Central Bank, the European Stability Mechanism and the International Monetary Fund».

Την εξέλιξη αυτή προανήγγειλε πριν από λίγο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος τόνισε στο Reuters πως δεν θα υπάρξει συμφωνία και ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται σε "βαθιά κρίση" λόγω της καθυστέρησης στην αξιολόγηση, δήλωση που δείχνει ότι οι δανειστές δεν βιάζονται για το κλείσιμο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται επίσης λίγο μετά από τη δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν, με την οποία διέψευσε τα σενάρια πως η αυριανή επίσκεψη του Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα γίνεται για να "ξεκλειδώσει" η αξιολόγηση ενόψει του Eurogroup.