Μία “δύσκολη αλλά ενδιαφέρουσα” συζήτηση, όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, θα έχει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόϊμπλε εδώ στο Βερολίνο στις 11.30 π.μ (τοπική ώρα). “Είναι η πρώτη φορά που συναντώ τον κ.Σόϊμπλε, θα είναι πιο εξειδικευμένη  συζήτηση, δύσκολη, αλλά ενδιαφέρουσα” είπε στους δημοσιογράφους. Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων Σοϊμπλε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα καταρρεύσει εάν δεν αποφασίσει γρήγορα το ΔΝΤ τι θα κάνει, ενώ με κάθε ευκαιρία επαναφέρει το ενδεχόμενο του grexit.

Ο Κυρ.Μητσοτάκης χθες κατά τη συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ, χθες, επισήμανε ότι, για την μεγάλη πλειονότητα  των Ελλήνων, η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη”. “Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια” τόνισε.
“Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης”.

Υπάρχει, όμως, κι ένας αρθμός βουλευτών του κόμματος της Μέρκελ και του Σόιμπλε (CDU) που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα αν η Ελλάδα οδηγούνταν εκτός ευρώ γιατί κουράστηκαν να περιμένουν. Οι ίδιοι σε καμμιά  περίπτωση δεν θα ψήφιζαν ένα τέταρτο μνημόνιο, όπως, διεμήνυσαν και στον Κυρ.Μητσοτάκη στην ελεύθερη συζήτηση που είχαν μαζί του χθες το απόγευμα στο Βερολίνο.

Αιχμηρός και με την κυβέρνηση Τσίπρα εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. Δεν την ταυτίζει ευθέως με τα σενάρια της δραχμής. Δεν μπορεί, όμως, να μη σχολιάσει το γεγονός ότι στελέχή της – ανάμεσα τους και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης- κάνουν δηλώσεις για έξοδο από το ευρώ, χωρίς να αποδοκιμάζονται από το Μαξίμου όπως τόνιζαν κομματικές πηγές.

Θεωρεί ότι η παραμονή στην εξουσία του Αλέξη Τσίπρα αυξάνει καθημερινά το κόστος για τον Ελληνα πολίτη. “Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα” είναι η επωδός του.  Ο Κυριάκος Μητσοτα΄κης επανέλαβε τη θέση του για πρόωρες εκλογές και στο Βερολίνο.
“Είναι η πολιτική λύση. Το πρόβλημα είναι η κυβέρνηση Τσίπρα” τόνισε.

Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας σε ερώτηση για τον ΔΟΛ, είπε ότι “εάν φέρει η κυβερνηση ρύθμιση θα τη δούμε. Αλλά επιμένουμε επί της αρχής ότι δεν πρέπει να διακινδυνεύσει τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων”.