Νέο επεισόδιο στο σίριαλ της διαρκούς διαµάχης του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, µε τους παραδοσιακούς καναλάρχες.
Ολα ξεκίνησαν µε ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ, µέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθµών έκαναν λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να αναγνωρίζει «ανύπαρκτα δικαιώµατα ως υπαρκτά», όπως σηµείωναν χαρακτηριστικά, εκπέµποντας ξεκάθαρο µήνυµα για την αναχαίτιση οποιασδήποτε πρωτοβουλίας θα επιτρέπει την είσοδο νέων παικτών στο τηλεοπτικό σκηνικό. Παράλληλα, υπήρξε ξεκάθαρο µήνυµα για την επιστροφή της πρώτης δόσης που κατέβαλαν οι καναλάρχες, οι οποίοι ταυτόχρονα υπήρξαν και υπερθεµατιστές στον ακυρωθέντα διαγωνισµό.
Συγκεκριµένα, η ΕΙΤΗΣΕΕ επεσήµανε ότι η κρίση του Συµβουλίου της Επικρατείας αποκλείει κάθε µικροπολιτική απόπειρα για «προσωρινή» αδειοδότηση τηλεοπτικών παρόχων, παρακάµπτοντας το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και υπογραµµίζει ότι στις 6/12/2016 παρήλθε η 90ή ηµέρα, µέχρι την οποία, σύµφωνα µε την προκήρυξη του διαγωνισµού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο αρµόδιος υπουργός όφειλε να έχει εκδώσει τις τέσσερις άδειες υπέρ των τεσσάρων υπερθεµατιστών. Τόνισε, δε, πως «το ελληνικό ∆ηµόσιο παρακρατεί παρανόµως τα χρήµατα που έλαβε από τους οριστικούς υπερθεµατιστές του άκυρου διαγωνισµού, οι οποίοι κατέβαλαν το τίµηµα που τους ζητήθηκε εµπροθέσµως».
Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι είναι θράσος να ζητούν οι καναλάρχες και τα ρέστα και ότι δεν αποφασίζουν αυτοί ποιος θα λειτουργεί και ποιος όχι.


Συγκεκριµένα, ο υπουργός τόνισε µεταξύ άλλων: «Αντί να ζητούν τα ρέστα, πρέπει να ζητήσουν συγγνώµη. Για την παράνοµη, άνευ αδείας και συνεπώς αντισυνταγµατική κατά το ΣτΕ τριακονταετή λειτουργία. Για τα χρήµατα που όφειλαν και δεν κατέβαλλαν στο ∆ηµόσιο. Για το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς αντιµετωπίζουν κατηγορίες φοροδιαφυγής. Για τις άθλιες και χυδαίες επιθέσεις σε δικαστικούς λειτουργούς. Για τις συνθήκες εργασίας και τις καθυστερήσεις στους µισθούς εργαζοµένων. Για την ενθουσιώδη στήριξη σε όσους έκλεισαν την ΕΡΤ. Για την αεροπειρατεία των συχνοτήτων µέσω της Digea, µετά από έναν διαγωνισµό-παρωδία µε έναν συµµετέχοντα. Υπενθυµίζουµε ότι δεν έχουν καν άδεια, ενώ και το αντισυνταγµατικό καθεστώς των “παρατάσεων νόµιµης λειτουργίας” δεν ανανεώθηκε στις 31/12/15».