Ο Ολυμπιακός έχει αφήσει πίσω του το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα και έχει στρέψει το βλέμμα του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πριν την έναρξη της προπόνησης της Πέμπτης αναφέρθηκε στο ματς της Παρασκευής και τόνισε ότι ο Θρύλος θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος και να κάνει το παιχνίδι του, προκειμένου να φύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καμία ομοιότητα δεν υπάρχει, παρά μόνο στα ονόματα. Είναι παιχνίδι Ευρωλίγκας, με μία πολύ καλή ομάδα που θα παίξει σε γεμάτο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, γιατί παίζει πολύ καλά τελευταία και κερδίζει εύκολα εκεί. Εκτός έδρας χάνει δύσκολα και μάλιστα παιχνίδια που θα μπορούσε να έχει πάρει. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή, ανέφερε: «Με τον καινούργιο προπονητή, οι παίκτες θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Όλοι είναι σε μία τέτοια κατάσταση που θέλουν να παίξουν. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, όπως είπα».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κούραση στις δύο ομάδες από τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Αυτά δεν υπάρχουν σε ντέρμπι αιωνίων. Δεν μπορούμε να μιλάμε για κούραση, για καμία ομάδα».

Για την απουσία του Γκιστ: «Ο Παναθηναϊκός έχει την απώλεια του Γκιστ, αλλά έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ και τους παίκτες για να καλύψουν το κενό».

Για το σύστημα διεξαγωγής της Ευρωλίγκας: «Όταν είσαι στην μέση του πολέμου, δεν σχολιάζεις τις προηγούμενες μάχες. Συνεχίζεις να πολεμάς. Αν σταθούμε στο χθες και το αύριο, την πατήσαμε όλοι. Το νέο σύστημα θέλει αντοχές, διάρκεια και πνευματική ετοιμότητα».

Για το τι πρέπει να κρατήσει και τί πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός σε σχέση με το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα «Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση σε σχέση με το ματς με την Μπαρτσελόνα. Σίγουρα δεν βρεθήκαμε σε καλή μέρα στο σουτ. Αυτό δε θα γίνεται κάθε μέρα. Γενικά, φέτος, η παραγωγικότητά μας είναι πολύ καλή».