του Γιώργου Λυκουρέντζου

Σε εκ νέου  αδιέξοδο οδηγείται και η αυριανή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με τη Νέα Δημοκρατία να επιμένει πως η κυβέρνηση είναι αυτή που με τη στάση της μπλοκάρει τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν πριν από λίγο στη Βουλή ο γραμματέας της Κ.

Ο Κώστας Τσιάρας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας έδειξαν επί της ουσίας ότι ο Νίκος Παππάς δεν υπάρχει για τη Ν.Δ και  τόνισαν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση  είναι έτοιμη ακόμα και στο παρά πέντε μιας διαφαινόμενης αποτυχημένης Διάσκεψης για να περισώσει  το κύρος της Βουλής. "Η κυβερνητική πλειοψηφία πρέπει να αποδείξει ότι δεν θέλει ένα ακόμα ναυάγιο. Να δεσμευτεί δια του ίδιου του πρωθυπουργού ότι θα καταργήσει το άρθρο 2Α και τον αριθμό 4 και θα συμβάλλει στο ΕΣΡ με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι η αποτυχία στη συγκρότηση ΕΣΡ  δεν οφείλεται στη Ν.Δ αλλά στους  απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης είπαν Τσιάρας και Δένδιας.

Τα δύο στελέχη της γαλάζιας Κ.Ο υποστήριξαν ότι η κατάργηση του ΕΣΡ από τον κ. Παππά ήταν μέρος του ενσυνείδητου σχεδίου της κυβέρνησης για να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο όπως αποδείχθηκε και από την υπόθεση Καλογρίτσα "Αν η κυβέρνηση αφήσει την αδιαλλαξία θα μπορούσαμε να βρούμε πεδίο συναίνεσης" είπε ο κ. Τσιάρας ενώ ο κ. Δένδιας απέρριψε τα περί απομόνωσης της Ν.Δ λέγοντας ότι δεν μπορεί να θεωρείται απομονωμένος αυτός που υπερασπίζεται το Σύνταγμα.