«Δεν υποσχεθήκαμε ότι από τον πρώτο χρόνο ΣΥΡΙΖΑ θα τρώμε με χρυσά κουτάλια. Η συμφωνία με τους δανειστές έγινε πέρσι τον Αύγουστο. Εμείς επιλέξαμε όλα τα μέτρα να πέσουν το πρώτο χρόνο για να έχουμε μετά τρία χρόνια ανάπτυξη. Πληρώνουμε τις κακές επιλογές προηγούμενων κυβερνήσεων» δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.
Παράλληλα επισημαίνει ότι «η χώρα μας μόλις τελείωσε την πρώτη εβδομάδα της δεύτερης αξιολόγησης, και ξεκίνησε καλύτερα από ότι περιμέναμε.  Τα ΜΜΕ δημιουργούν την ατζέντα  βάζοντας πρώτο το θέμα των τηλεοπτικών αδειών γιατί τους αφορά άμεσα το θέμα. Είκοσι επτά χρόνια όμως, δεν τολμούσαν να κάνουν κάποιοι διαγωνισμό κι εμείς κάναμε. Και όλοι λένε πλέον ότι θα γίνει διαγωνισμός. Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, που ίσως έρθει και σήμερα στη Βουλή. Επιστρέφουμε στο ΕΣΡ την αρμοδιότητα που είχε πάει στη γενική γραμματεία ενημέρωσης. Προτείναμε τον κύριο Πολύδωρα για να δείξουμε ότι μπορούμε να υπερβούμε πολιτικά όρια και να πετύχουμε σύνθεση. Επιλέξαμε να υπερβούμε τους πολιτικούς χώρους».
Και καταλήγει: «Στην προηγουμένη διάσκεψη των προέδρων είχαμε ακούσει πολύ καλά λόγια για την πρόταση που είχαμε κάνει, αλλά δεν το ψήφισαν για πολιτικούς λογούς. Πρέπει να υπάρχει μια σύνθεση. Αν δεν είναι σύμφωνοι, ας φέρουν μια άλλη πρόταση. Είναι προς όφελος της δημοκρατίας να έχουμε ΕΣΡ και να γίνει διαγωνισμός».