Αν και το προηγούμενο συνέδριο της "γαλάζιας" νεολαίας, στη Θεσσαλονίκη, τινάχτηκε στον αέρα, φαίνεται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να θέτει τις βάσεις για μια ΟΝΝΕΔ "από την αρχή". Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αφήνοντας πίσω όσα πλήγωσαν την οργάνωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει σήμερα για τη νέα πορεία και το πολιτικό στίγμα της ΟΝΝΕΔ.

Πολλοί πίστευαν πως μετά το "φιάσκο" του Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα έβαζε οριστικό τέλος στη λειτουργία της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Απ' ότι φαίνεται διαψεύστηκαν. Είτε γιατί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το επιθυμούσε είτε γιατί οι εισηγήσεις ήταν μόνο προς τη κατεύθυνση της επανίδρυσης και σε καμία περίπτωση της διάλυσης της ιστορικής ΟΝΝΕΔ. Όπως και να 'χει είναι πραγματικότητα το 11ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και συγκεκριμένα το συνέδριο επανίδρυσης. 

Φαίνεται να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ομιλία του σήμερα, με στίγμα πολιτικό για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή νεολαία μακριά από αγκυλώσεις του παρελθόντος.

 Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στους νεολαίους για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα με κύριο γνώμονα την προσέγγιση της νέας γενιάς, με επιχειρήματα και ουσιώδη πολιτικό λόγο, ώστε να είναι στο πλευρό του και να δώσουν από κοινού τη "μάχη" για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές.

Είναι, άλλωστε, από τους βασικούς στόχους του προέδρου της ΝΔ να δώσει και πάλι στη νεολαία την "έμπνευση" που απαιτείται ώστε να μείνουν στην Ελλάδα και να επιτύχουν στους επαγγελματικούς τους χώρους.

Αναμφίβολα, η "γαλάζια" νεολαία πέρασε μία περίοδο εσωστρέφειας και έντονης αναζήτησης, ωστόσο, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, τονίζουν ότι υπάρχει το πάθος και το μεράκι των Οννεδιτών για να ξαναφτιάξουν και πάλι τη μεγάλη και ενωμένη ΟΝΝΕΔ