Όσοι μεγάλωσαν με τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Σαιντ Εξυπερί, σίγουρα θα ενδιαφερθούν να δουν με ποιο τρόπο πρόκειται να ανεβάσει την ομώνυμη παράσταση, ο νέος ταλαντούχος σκηνοθέτης Δημήτρης Μπογδάνος και πως θα υποδυθεί τον ομώνυμο ρόλο η βραβευμένη ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα μετα την σπαρακτική της ερμηνεία στην «Κατερίνα» του Αυγουστου Κορτώ που επαναλαμβάνεται και φέτος.

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ένα μεγάλο ταλέντο στο θέατρο που ξεκίνησε την καριέρα του με την αξέχαστη «Κατσαρίδα» πλάι στον παιδικό του φίλο Κώστα Γάκη, παίζει στο έργο, ενώ έχει βάλει το χεράκι του και στην δραματουργική διαμόρφωση του, ένα ακόμα καλό χαρτί για την αίσια πορεία της παράστασης.

Υποθέτω, πως για άλλη μια φορά μετά το «Φάουστ» το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα γεμίσει ασφυκτικά μεθαύριο Τετάρτη στην πρεμιέρα του αγαπημένου έργου του Αντουαν ντε Σεντ -Εξυπερί με τίτλο (μετά την προσωπική σύλληψη του Μπογάδου) «Mon Petit Prince»

Μια παράσταση για ενήλικες με ενήλικη ματιά

Η παράσταση είναι κάτι περισσότερο από ένα γοητευτικό παιδικό παραμύθι. Έτσι, δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά, αλλά σύμφωνα με την θεατρική εκδοχή του έργου σε σύλληψη- σκηνοθεσία Δημήτρη Μπογδάνου, και σε ενήλικες με ανήλικη ματιά. Όλα ξεκινούν όταν ένας πιλότος μετά από βλάβη του αεροπλάνου του βρίσκεται στην έρημο Σαχάρα» χίλια μίλια μακριά από κάθε κατοικημένη γη». Παρ΄ ολα αυτά, εμφανίζεται μπροστά του ένα μικρό ξανθό αγόρι που κατοικεί στον αστεροειδή Β612.  Στην θεατρική εκδοχή που μας παρουσιάζει ο Δημήτρης Μπογδάνος του «Μικρό Πρίγκιπα» που δεν μεγαλώνει ποτέ, παρακολουθούμε ένα έργο βαθιά μεταφυσικό, καθώς τονίζεται από τον σκηνοθέτη η υπαρξιακή και η φιλοσοφική διάσταση των γεγονότων.

Ο Μικρός Πρίγκιπας γράφτηκε το 1940

Να θυμίσουμε πως ο Σαιντ Εξυπερί έγραψε τον «Μικρό Πρίγκιπα» το 1940. Ο ίδιος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ύστερα από τέσσερα χρόνια στα ανοιχτά της Κορσικής, ενώ εκτελούσε την ένατη πολεμική του αποστολή ως πιλότος καταδιωκτικού.

Για την παράσταση χρησιμοποιήθηκε ανάμεσα σε πολλά κείμενα και η αλληλογραφία του Εξιπερί με την αγαπημένη του σύζυγο Κονσουέλο, κάπως έτσι μπορεί κανείς να διαπιστώσει πόσο το παραμύθι που έγραψε αγγίζει τη ζωή του, και την δική του αυτοβιογραφική διαδρομή προς τη φθορά και την αυτοπραγμάτωση. Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως πολλά αποφθέγματα για τη ζωή που πλημμυρίζουν την συγκεκριμένη ιστορία, εξακολουθούν μετά από τόσα χρόνια να παραμένουν μηνύματα ζωής, όπως το ότι «με την καρδιά βλέπεις καθαρά, την ουσία δεν την βλέπεις με τα μάτια». Κοντά στην Λένα Παπαληγούρα εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Βασίλης Μαυρογεωργίου, ( συμμετείχε επίσης και στην δραματουργία του έργου) Γιωργής Τσαμπουράκης, Θάνος Λέκκας, Λευτέρης Βασιλάκης, Ειρήνη Μακρή, Υβόννη Τζάθα, Λήδα Καπνά.