του Γιώργου Λυκουρέντζου 

Σφοδρή επίθεση σε βάρος του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη συνεχίζει να εξαπολύει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Ακούγοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορο Παπαδόπουλο να τον ρωτάει γιατί η Τράπεζα της Ελλάδας δεν παρενέβη στην εκροή κεφαλαίων το πρώτο εξάμηνο του 2015 ο κ. Στουρνάρας δεν δίστασε να στοχοποιήσει τον κ. Βαρουφάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εγώ δεν μπορούσα παρά να προειδοποιώ. Δεν έφταιγε κανένας άλλος. Έφταιγε η πορεία που είχαν πάρει τα πράγματα. Ξέρετε πότε η ΕΚΤ σταμάτησε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα; Στις 4 Φεβρουαρίου , όταν τους επισκέφθηκε ο Βαρουφάκης. Μην με πιέζετε τώρα και πω πράγματα που δεν θέλω “ είπε αρχικά ο κ. Στουρνάρας.

Οι πιεστικές ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έδωσε αέρα στον κ. Στουρνάρα για να περάσει στην αντεπίθεση και να πει : “Πήγε ο κ. Βαρουφάκης και τους είπε ότι είναι Υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας. Τους έπεισε ότι δεν υπάρχει γυρισμός με τον άνθρωπο αυτόν” είπε και πρόσθεσε “Μίλησα με τον Ντράγκι . Τους είπα να μην τον λαμβάνουν υπ’όψιν.  Μου είπε : δεν γίνεται αυτό.

Είναι υπουργός της χώρας σας. Η χώρα δεσμεύεται από τον Υπουργό Οικονομικών”. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως ο Πρόεδρός της Σωκράτης Φάμελλος παρενέβη λέγοντας ότι μέχρι τότε είχαν υπάρξει ακόμα δύο πιστωτικά γεγονότα . Ο κ. Στουρνάρας ωστόσο το διέψευσε: “Δεν είναι έτσι. Το PSI δεν καταγράφεται ως πιστωτικό γεγονός”.

Στο άκουσμα όσων είπε ο κ. Στουρνάρας οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήγειραν ζήτημα ποινικών ευθυνών για τον κ. Βαρουφάκη με τον κ. Στουρνάρα πάντως να μη δίνει συνέχεια. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα και η αποκάλυψη του κ. Στουρνάρα πως την επίμαχη περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015 μιλούσε με κυβερνητικά στελέχη και τους έλεγε να μαζέψουν τον κ. Βαρουφάκη. "Τι θέλετε τώρα; Να σας δείξω τις επιστολές που έστελνα;" είπε