Εντατικά γίνονται οι πρόβες της παράστασης «Το ψωμί της Νινευί,» που θα ανέβει  στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από 21 Νοεμβρίου μέχρι 26 Φεβρουαρίου, η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη αρχίσει.

Πρόκειται για έργο  δυο προσώπων που υποδύονται δυο ταλαντούχοι ηθοποιοί με συνέπεια στην μέχρι σήμερα θεατρική τους διαδρομή και στα όνειρα τους, η πειραιώτισσα πολυβραβευμένη Λήδα Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ζαλμάς που στα νεανικά του χρόνια από αγάπη για το θέατρο απαρνήθηκε με παραίτηση του την σιγουριά που του εξεσφάλιζε μια θέση μονιμότητας. Την παράσταση, σε κείμενο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη, σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μυλωνάς.

Ο Νουρ η Σαμίρ και οι  εχθροί που κουβαλάνε μέσα τους

Κεντρικά πρόσωπα του έργου,  είναι δυο πρόσφυγες με κοινή μοίρα, ο Νουρ και η Σαμίρ σε μια εποχή φοβερών καταστάσεων όπου δύσκολα μπορεί κανείς να στηριχθεί σε ιδεολογίες. Ο καθένας τους αφηγείται στην παράσταση τη δική του ιστορία για να συνδεθούν οι εκμυστηρεύσεις τους από ένα σημείο και μετά με την ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπως και γενικότερα με την ιστορία εκατομμύριων καθημερινών ανθρώπων. Κοινός στόχος των δυο ηρώων είναι ο πόθος να συμφιλιωθούν με τους εχθρούς που κουβαλάνε μέσα τους ζώντας σε μιαν άλλη πατρίδα. Στην ουσία, πρόκειται για το χρονικό μιας Οδύσσειας σε λάθος χρόνο.

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο:Αντώνης και Κωνσταντίνος Κούφαλης

Σκηνοθεσία:Δημήτρης Μυλωνάς

Παίζουν:Σταύρος Ζαλμάς, Λήδα Πρωτοψάλτη

Σκηνικά-κοστούμια:Δήμητρα Λιάκουρα

Μουσική:Παυλος Κατσιβέλης

Παραστάσεις:Δευτέρα και Κυριακή στις 7μμ.

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 9μμ