Σε μια εκπληκτική μουσική εκδήλωση ελληνοϊταλικής φιλίας εξελίχθηκε η επίσκεψη σαράντα Ιταλών μουσικών στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Οι Ιταλοί μουσικοί επέλεξαν φέτος τον Πειραιά ως προορισμό τους, κατά την όγδοη ετήσια κρουαζιέρα τους. Σκοπός τους είναι να προβάλλουν και να διαδώσουν την ναπολιτάνικη μουσική στα λιμάνια της Μεσογείου.

Εκ μέρους του Δήμου Πειραιά τους υποδέχθηκε η Διευθύντρια Πολιτισμού, Λίτσα Μπαφούνη, η οποία τους ενημέρωσε για την ιστορία της πόλης και του κτιρίου του Παλαιού Ταχυδρομείου, που λειτουργεί ως Δημοτική Πινακοθήκη, με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις και ως χώρος πολλαπλών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ανάμεσα στους Ιταλούς μουσικούς ήταν και ο μεγάλος διάσημος τραγουδιστής της δεκαετίας του ΄60, Πεπίνο ντι Κάπρι, ο οποίος με την αναλλοίωτη φωνή του τραγούδησε μια γνωστή επιτυχία του. Στο μικρόφωνο εναλλάσσονταν Ιταλοί και Έλληνες μουσικοί.

Τους Ιταλούς επισκέπτες μάγεψαν με τις ερμηνείες τους ο Φίλιππος Μοδινός – ο οποίος έπαιξε και πιάνο – και η Κασσάνδρα Δημοπούλου, τραγουδιστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε αγαπημένα έργα της Ιταλικής Όπερας.

Κατά την είσοδο των Ιταλών επισκεπτών στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης έπαιξε στο πιάνο, έργα Βέρντι, η πιανίστα Μάρω Φραγκούλη, καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου και του Μουσικού Γυμνασίου Πειραιά.

Στους Ιταλούς μουσικούς προσφέρθηκε ο τουριστικός οδηγός του Δήμου Πειραιά "Destination Piraeus" για να γνωρίσουν τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της πόλης. Τέλος οι ξένοι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στους χώρους των εκθέσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης.