Το ενδεχόμενο μίας μεγάλης ανατροπής θέτει νέα δεδομένα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Ενώ το απόγευμα της Τετάρτης οι χρόνοι και τα στοιχεία έδειχναν ότι ξεκινούσε η δημοπράτηση της τέταρτης άδειας, συμπέρασμα στο οποίο οδηγούσαν και οι διάχυτες πληροφορίες ότι το βράδυ της Τετάρτης θα βγει λευκός καπνός από το μέγαρο της Γενικής Γραμματείας, οι νεότερες πληροφορίες οδηγούσαν σε αντίθετα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με αυτές στο τέλος της πρώτης ημέρας δεν είχαν δημοπρατηθεί και οι δύο άδεες και τελικά η συμφωνία να μην υπάρξει διάλειμμα ανάμεσα στις δύο δημοπρασίες αφορούσε κάτι άλλο. Η διάρκεια της πρώτης δημοπρασίας ουσιαστικά "σπρώχνει" και τις διαδικασίες των επόμενων αδειών δεδομένου ότι όσο περνάει η ώρα μειώνονται οι διαθέσιμες άδειες, αυξάνονται τα ποσά και μειώνονται οι ανθρώπινες αντοχές.

Με την κυβέρνηση να έχει επιλέξει να μην παράσχει την παραμικρή πληροφόρηση, έστω για την πορεία της δημοπρασίας κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, κανείς μέχρι τώρα δεν γνωρίζει πώς εξελίσσεται η διαδικασία, πόσοι από τους υποψηφίους έχουν ήδη κατοχυρώσει τηλεοπτική άδεια. Η τελική διάρκεια της δημοπρασίας θα προκύψει από την ώρα που θα ολοκληρωθεί

Σε κάθε περίπτωση σήμερα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλά και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο. Θα πρέπει να υπολογιστεί, ότι ακόμη και μετά την λήξη του διαγωνισμού, θα απαιτηθεί ένα μεγάλο διάστημα για να συνταχθούν όλα τα απαιτούμενα πρακτικά, να συνυπογραφούν από όλους τους συμμετέχοντες (υποψηφίους, νομικούς συμβούλους και μέλη της επιτροπής) και να συνταχθεί η κυβερνητική ανακοίνωση που θα δοθεί στην δημοσιότητα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για την αποχώρηση των αντιπροσωπειών.