Τον γύρο του κόσμου έκανε ο θρίαμβος του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους με ΜΜΕ από όλο τον πλανήτη να "υποκλίνονται" στο σπουδαίο κατόρθωμα του Έλληνα αθλητή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως "εκθρόνισε" τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Αρτούρ Ζανέτι, στην "έδρα" του, τη Βραζιλία.

ΒΒC

Αρχοντας των Δακτυλιδιών. Είναι χρυσό για την Ελλάδα, χάρη στον Λευτέρη Πετρούνια-  Με βάση το βαθμό δυσκολίας, ο Πετρούνιας ξεπερνούσε μόνο έναν από τους άλλους επτά φιναλίστ. Η εκτέλεσή του όμως, τους ξεπέρασε όλους. Παραδοσιακή ελληνική μουσική πλημμύρισε την Αρένα, για να γιορτάσουν την χρυσή προσπάθειά του.

L'Equipe

Χρυσός Ολυμπιονίκης στυς κρίκους ο Πετρούνιας - Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε ότι είναι το "αφεντικό" στους κρίκους κατακτώντας τον ολυμπιακό τίτλο, μπροστά από τον Βραζιλιάνο Ζανέτι.

Reuters

Ο Πετρούνιας φουσκώνει τους μύες του και κερδίζει το χρυσό- Ο μυώδης Ελληνας, Λευτέρης Πετρούνιας, έκανε επίδειξη ανωτερότητας στο αγώνισμα των δυνατών, αφού κέρδισε με μικρή διαφορά το φαβορί και χρυσό ολυμπιονίκη του 2012, Αρτούρ Ζανέτι.

France24

Ο Πετρούνιας ξεπέρασε με 16.000 τον Βραζιλιάνο Ζανέτι παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο.

ΝΒC

Tο συνήθως θορυβώδες κοινό της Ολυμπιακής Αρένας έκανε ησυχία. Είχε έλθει η στιγμή για τον ήρωά του, τον πρώτο Βραζιλιάνο γυμναστή που είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο. Ο Αρτούρ Ζανέτι έπρεπε να αποδείξει ότι παραμένει "Αρχοντας των Δακτυλιδιών", όμως δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί τα -φαινομενικά άκοπα- κρατήματα και την άψογη προσγείωση του Πετρούνια.

ΑFP

Ο Ελληνας Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, μπροστά από τον κάτοχο του τίτλου, Αρτούρ Ζανέτι και τον Ρώσο, Ντένις Αμπλιάζιν. Ο 25χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής συγκέντρωσε την πολύ καλή βαθμολογία των 16β. στους πρώτους του Ολυμπιακους Αγώνες.

"Tα κατάφερε!"

Εκτός από τα ΜΜΕ, εύσημα στον Λευτέρη Πετρούνια έδωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής μέσω του Twitter.

"Ναι, τα κατάφερε! Ο Ευρωπαίος και Παγκόσμιος πρωταθλητής γίνεται ο πρωταθλητής των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγχαρητήρια Λετέρη Πετρούνια!

 

Οι δηλώσεις του μετά το χρυσό

"Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα!

Σε κάθε δήλωσή μου λέω ότι οι Έλληνες έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει και αυτό ήρθαμε να αποδείξουμε και εδώ. Για μένα, το να ακούγεται ο εθνικός ύμνος είναι ότι σημαντικότερο. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στον πατέρα μου, τον προπονητή μου και σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για την επιτυχία αυτή. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ, έχουμε προετοιμαστεί καλά, είχαμε υπομονή, είχαμε και λίγη τύχη που πάντα χρειάζεται και ευτυχώς πήγαν όλα καλά".

Αυτά τόνισε ο Λευτέρης Πετρούνιας αμέσως μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου.