Αποφασισμένοι να καταστρέψουν ό,τι έχει απομείνει από την εικόνα της χώρας μας στην Ευρώπη και γενικότερα στη διεθνή Κοινή Γνώμη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις εμμονές τους, εμφανίζονται οι γνωστοί «σύμμαχοι – εξυγιαντές» του ποδοσφαίρου, έχοντας την θερμή και ολοσχερή υποστήριξη του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, να τους εξασφαλίζει μία ιδιότυπη «ασυλία».

Με «μακρύ χέρι» στην ενημέρωση τα ΜΜΕ του Αλαφούζου και του Σαββίδη και αιχμή του δόρατος «στρατευμένους» δημοσιογράφους, έχουν φτάσει να ΑΠΕΙΛΟΥΝ, έμμεσα προς το παρόν, αλλά με τρόπο πού υποδηλώνει τα μελλούμενα, την διεθνή θέση της χώρας μας στο πανευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όχι μόνο !

Οι απειλές πλέον, πού δεν αφήνουν καμία αμφιβολία γιά την σκοπιμότητά τους, εμφανίζονται σε site γνωστό γιά την προσήλωσή του στον εναντίον ΕΠΟ ( και κατ’ επέκταση και Ολυμπιακού ) λυσσώδη αγώνα των τριών «εξυγιαντών» Μελισσανίδη, Αλαφούζου και Σαββίδη, πού βεβαίως συνεπικουρούνται επικοινωνιακά από το υφυπουργείο Αθλητισμού. Συγκεκριμένα, στο site sdna.gr και με υπογραφή του δημοσιογράφου Βασίλη Βέργη, πρώην εκδότη της αθλητικής εφημερίδας του συγκροτήματος Μπόμπολα, έκαναν την εμφάνισή τους συγκεκριμένες  και ξεκάθαρες απειλές με στόχο το συνέδριο της ΟΥΕΦΑ γιά την εκλογή νέου προέδρου, πού έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε λιγότερο από ένα μήνα από τώρα !

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, η πιθανότητα να σημειωθούν έκτροπα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με την παρουσία … «εξαγριωμένων οπαδών» έχει προκαλέσει «τρόμο» στην ΟΥΕΦΑ, δεδομένων και άλλων εκδηλώσεων του πρόσφατου παρελθόντος, όπως το «ντου» σε σεμινάριο διαιτητών από οπαδούς του Παναθηναϊκού και την οργανωμένη και προσχεδιασμένη «αυθόρμητη διαμαρτυρία» οπαδών της ίδιας ομάδας έξω από το υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά χωρίς βεβαίως να αναφέρεται και η έντονη και επεισοδιακή παρουσία οπαδών της ΑΕΚ πού προσπάθησαν να εκφοβίσουν τον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ κ. Κουτσοκούμνη κατά την επίσκεψή του στο υφυπουργείο Αθλητισμού !
 
ΕΝΗΜΕΡΗ ΑΛΛΑ ΔΙΟΛΟΥ … ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΗ !
 
Φυσικά, η αναφορά στον «τρόμο» της ΟΥΕΦΑ, δεν είναι παρά μία ΜΕΤΑΦΟΡΑ των απειλών από το εσωτερικό, στο πεδίο πού πρέπει να επηρεαστεί, δηλαδή στους διοικούντες την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Στην πραγματικότητα, η ΟΥΕΦΑ βεβαίως ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ εδώ και καιρό, γιά τις δράσεις των κατευθυνόμενων, δήθεν αυθόρμητων «αγανακτισμένων» πού δρούν κατόπιν εντολών αυτών πού τους καθοδηγούν.

Όμως, στην ΟΥΕΦΑ δεν υπάρχει κανένας απολύτως … τρόμος, ούτε και κάποιος «τρομοκρατημένος» από τους παράγοντές της, διότι πολύ απλά, η ελληνική κυβέρνηση και ΟΧΙ οι κατευθυνόμενοι ΟΠΑΔΟΙ είναι πού ΕΓΓΥΑΤΑΙ τόσο, γιά την ασφάλειά τους, όσο και γιά την ειρηνική, ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του συνεδρίου της.

Ωστόσο, το σχέδιο φαίνεται να υπάρχει εκ μέρους της πλευράς των «εξυγιαντών», οι οποίοι έχουν ήδη εξαντλήσει όλα τα νόμιμα βέλη της φαρέτρας τους και δεν πρόκειται να διστάσουν να καταφύγουν ακόμα και σε ΕΚΤΡΟΠΕΣ, πού θα φαίνεται ότι στοχεύουν μεν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πλην όμως θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό και την διεθνή κοινή γνώμη.

Η διοίκηση της ΕΠΟ ( στην οποία και θα επιχειρηθεί να …χρεωθεί η κάθε ακρότητα πού θα συμβεί ) δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα να αντιδράσει, πέραν της ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ προς τους κρατικούς φορείς, κάτι πού σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θα γίνει πιθανότητα αύριο Τρίτη. Από κεί κι’ έπειτα θα υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των αρμοδίων αρχών ( αστυνομία, Δικαιοσύνη ) να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το συνέδριο, το οποίο δεν έχει βεβαίως καμία απολύτως σχέση  με κομματικές εκδηλώσεις «τύπου ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόκειται γιά συνέδριο – εκδήλωση στην οποία θα πάρουν μέρος ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΩΡΕΣ της Ευρώπης με εκπροσώπους τους, με τους μετέχοντες να ξεπερνούν σε σύνολο τους πεντακόσιους ! Είναι ασφαλώς μία από τις κορυφαίες και λαμπρότερες εκδηλώσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο και προφανώς, δεν είναι από εκείνες με τις οποίες μπορεί η κάθε κυβέρνηση με τους όποιους εμμονικούς υφυπουργούς να παίζει και να τις χρησιμοποιεί γιά όργανο εκτόξευσης απειλών, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι φίλοι δήθεν επενδυτές και φιλόδοξοι νταβατζήδες  του ποδοσφαίρου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι σ’ αυτή την εκδήλωση εξετάσεις δεν δίνει ούτε η ΕΠΟ, ούτε καν ο δυστυχής Κοντονής. Δίνει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, πού έχει όλα τα μέσα και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να διαφυλάξει και την κοινωνική ειρήνη, και το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας μας στο εξωτερικό.
 
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
 
Βεβαίως, υπάρχει και η παράμετρος πού αφορά τον ΡΟΛΟ του Τύπου και των «στρατευμένων» δημοσιογράφων πού δημιουργούν επικοινωνιακά «θεμέλια» γιά δράσεις όπως αυτή πού περιγράψαμε. Δεν χωρά αμφιβολία σε ό,τι αφορά την σκοπιμότητα του εν λόγω δημοσιεύματος, πού περίπου «δείχνει τον τρόπο» με τον οποίο μπορεί να επηρεαστεί ( ή και εκβιαστεί ) η ΟΥΕΦΑ προκειμένου να προχωρήσει σε αρεστές επιλογές, οι οποίες και αναφέρονται συγκεκριμένα σ’ αυτό : «να αποφασίσει η ΦΙΦΑ να διορίσει προσωρινή διοίκηση στην ΕΠΟ, σε αντικατάσταση της εκλεγμένης διοίκησης Γκιρτζίκη» προκειμένου να … «μπεί τέλος σ’ αυτή τη ζοφερή κατάσταση». Και τότε βέβαια θα … ικανοποιηθούν οι … «αγανακτισμένοι» και δεν θα κάνουν τα επεισόδια πού ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ η ιστοσελίδα !!!

Το θέμα βεβαίως είναι πολύ απλό. Εχουμε την εξαγγελία από συγκεκριμένα ΜΜΕ και συγκεκριμένο δημοσιογράφο, συγκεκριμένων γεγονότων ΒΙΑΣ πού ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ότι θα συμβούν σε συγκεκριμένη εκδήλωση, σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο, αν δεν γίνουν δεκτές συγκεκριμένες ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ! Κάτι δηλαδή σαν τους ΟΡΟΥΣ πού βάζουν οι κακοποιοί προκειμένου να  εγκαταλείψουν την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Σ’ αυτές τις καταστάσεις όμως και δεδομένου της αναγκαιότητας γιά κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια ΞΕΝΩΝ κυρίως επισκεπτών στη χώρα, τα όργανα της Δικαιοσύνης πρέπει να επεμβαίνουν ΑΜΕΣΑ, ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ και ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ.

Κάποτε επιτέλους πρέπει σ’ αυτό το κράτος να μάθουμε να ξεχωρίζουμε ποιο είναι το σοβαρό και ποια είναι η «πλάκα». Πολύ φοβάμαι όμως, ότι με τους μερικούς από τύπους πού έχουν επιλεγεί ως «καθ’ ύλην αρμόδιοι», αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. 

Όπως και να έχει, πάντως, από το πρωϊ της Τρίτης, 16 Αυγούστου, η ΕΠΟ θα αντιδράσει σε όλα αυτά και η αντίδρασή της βεβαίως, δεν θα είναι … «παράπονα στον Κοντονή», αλλά ενημέρωση και καταγγελίες σε πολύ ανώτερα επίπεδα.
 
Μανώλης Γαβαθιώτης