Ξεκάθαρος ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κινηθεί για την απόκτηση ξένου παίκτη για την θέση «4» ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο «ερυθρόλευκος» κόοουτς επισήμανε ότι ο Θρύλος έχει στο ρόστερ του τρεις Ελληνες παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν στη συγκεκριμένη θέση και στους οποίους θα στηριχθεί η ομάδα τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για το τουρνουά 1st International Basketball Tournament, το οποίο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης από τις 23-25 Σεπτέμβρη, δήλωσε: «Δεν θα πάρουμε τεσσάρι γιατί έχουμε τρεις Έλληνες που μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση. Ο Ολυμπιακός στηρίζει το ελληνικό στοιχείο».

Οσον αφορά στο τουρνουά, στο οποίο θα λάβει μέρος ο Ολυμπιακός, είπε: «Μια πρωτοβουλία που προσπαθεί να αναδείξει αρχές στο πολιτιστικό και κοινωνικό τομέα. Είναι πολύ σημαντικό να παίξει ο Ολυμπιακός τόσο δυνατά παιχνίδια τέτοια τουρνουά είναι σπάνια στην Ευρώπη για αυτό πιστεύω πως ο κόσμος της Κρήτης θα αγκαλιάσει αυτή τη προσπάθεια. Να είναι γεμάτο το γήπεδο γιατί είναι ένα θέαμα που δε γίνεται συχνά. Τα αποκαλυπτήρια του Ολυμπιακού θα γίνουν στην Κρήτη. Η ομάδα μας έχει ένα πλούσιο ρόστερ και ευχαριστώ πολύ τους προέδρους μας για αυτό».

.