Την διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, τον σεβασμό της ελληνικής νομοθεσίας και των εργασιακών σχέσεων καθώς και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων που αφορούν των εφοπλιστικό κόσμο ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο της COSCO, Χου Λιρόνγκ, ο οποίος από ην πλευρά του ανακοίνωσε ένα επιπλέον πακέτο επενδύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Ο κάπτεν Χου θέλοντας να κλείσει μια και καλή το θέμα που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα –μετά από κάποιες αλλαγές που υπήρξαν στη σύμβαση που υπογράφει ανάμεσα στις δύο πλευρές- τόνισε ότι η εταιρεία του θα σεβαστεί την ελληνική νομοθεσία και τις εργασιακές σχέσεις ζήτησε ωστόσο βοήθεια από την κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα που θα προκύψουν όπως για παράδειγμα οι απεργιακές κινητοποιήσεις «οι απεργίες είναι μια φυσική εξέλιξη όταν οι εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι»  απάντησε ο πρωθυπουργός, «αλλά έχω την αίσθηση ότι η βούληση σας είναι να έχετε ευχαριστημένους και τους εργαζόμενους και τους πελάτες σας».

Ο πρόεδρος τη Cosco ανέφερε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επενδύσεων το οποίο περιλαμβάνει:

-Επένδυση στο τομέα της κρουαζιέρας. Οι σημερινές υποδομές στον Πειραιά δεν έχουν την δυνατότητα να δεχθούν τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο.

-Αναβάθμιση υποδομών

-κτίριο υποδοχής τουριστών για 10.000 επισκέπτες.

-Αναβάθμιση εμπορευματοκιβωτίων αυξάνοντας τη χωρητικότητα του προβλήτα 1 μετατρέποντας τον Πειραιά στο μεγαλύτερο λιμάνι κοντέινερς της Μεσογείου.

-Κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής διασύνδεσης για την Ευρώπη ώστε να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το μεγαλύτερο διακομιστικό λμάνι της Μεσογείου

-Επένδυση στην ναυπηγοεπιστκευαστική ζώνη με μια μεγαλύτερη δεξαμενή με χωρητικότητας 300.000 τόνων θα έχει την δυνατότητα να εξυπηρετήσει το μεγαλύτερο πλοίο του κόσμου.

-Δημιουργία σταθμού οχημάτων με διώροφο πάρκινγκ αυτοκινήτων.