Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον ήταν ένα σουηδικό παραμύθι κινουμένων σχεδίων το οποίο συντρόφεψε τα νιάτα των σημερινών 30+. Το θαυμαστό ταξίδι των 23 -σον (του ενός εκ των προπονητών και 22 ποδοσφαιριστών) είναι μια ισλανδική (ποδοσφαιρική) πραγματικότητα που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στα γήπεδα της Γαλλίας.

Κατά σύμπτωση, μάλιστα, έχει Σουηδό ως βασικό σκηνοθέτη! «Είναι πολύ δύσκολο να βρεις αδυναμίες στη γαλλική ομάδα, αλλά το πολύ επιθετικό της στυλ μπορεί να μας δώσει ευκαιρίες» προειδοποίησε ο Λαρς Λάγκερμπακ (δεξιά), εν όψει του ιστορικού προημιτελικών των Ισλανδών με τους οικοδεσπότες στο Παρίσι.

«Η Ισλανδία δεν έφτασε εδώ τυχαία, δεν έκλεψε τη θέση της στην οκτάδα και δεν πρόκειται μόνο για μια ομάδα που εκμεταλλεύεται τα μακρινά πλάγια» επισήμανε ο Ντιντιέ Ντεσάν (αριστερά), ο οποίος έχει πετύχει το λιγότερο απαιτητό για τους «τρικολόρ». Και αν απόψε τσιμπήσει το... δόλωμα των «ψαράδων», όπως έκαναν Φερνάντο Σάντος και Ρόι Χόντσον, τότε σίγουρα θα έχει προβλήματα.

ΓΑΛΛΙΑ (4-3-3): Γιορίς, Σανιά, Ουμτιτί, Κοσιελνί, Εβρά, Πογκμπά, Καμπάιγ, Ματουιντί, Γκριζμάν, Ζιρού, Παγέ.

Στον πάγκο: Ζαλέ, Ζινιάκ, Μαρσιάλ, Σνεϊντερλέν, Μανγκαλά, Μανταντά, Ντινιέ, Σισοκό, Κομάν, Κοστίλ.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (4-4-2): Χάλντορσον, Σάβαρσον, Αρνασον, Ρ. Σίγκουρντσον, Αρι Σκούλασον, Γκούντμουνσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον, Μπάρνασον, Σίκτορσον, Μπόντβαρσον.

Στον πάγκο: Χάουκσον, Χέρμανσον, Ινγκασον, Φινμπόγκασον, Κρίστινσον, Γιόνσον Σιγκούργιονσον, Μπιάρνασον, Μάγκνουσον, Χάλφρεντσον, Τραούστασον, Γκούντγιονσεν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

ΓΗΠΕΔΟ: Σταντ ντε Φρανς, Σεν Ντενί.