Την πεποίθηση ότι αυτή την φορά ο Βασίλης Σπανούλης θα ανανεώσει πιο γρήγορα τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό εξέφρασαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.
Οι δύο «ισχυροί άνδρες» των «ερυθρόλευκων» παραχώρησαν συνέντευξη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και δεν έκρυψαν τη μεγάλη αισιοδοξία τους στο θέμα της παραμονής του αρχηγού της ομάδας μπάσκετ.

Ρωτήθηκαν μεταξύ των άλλων εάν ήρθε η ώρα για να φτιάξει ο Ολυμπιακός τη δική του δυναστεία στην Ελλάδα και προτίμησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους:
«Ο όρος δυναστείς δεν μου αρέσει ιδιαίτερα» σχολίασε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και συνέχισε: «Δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία οκταετία και να μην είναι στην Ελλάδα. Τώρα είναι και στην Ελλάδα. Τώρα είναι η αποκατάσταση της τάξης, αυτό που θέλουμε όλοι μας», ενώ ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος υποστήριξε: «Αυτός είναι ο στόχος. Του χρόνου να κάνουμε το three-peat. Νταμπλ στην Ελλάδα, πρόκριση στο final 4 για να παλέψουμε για το τρόπαιο.»
Για το διαφορετικό κλίμα που υπήρξε στη διάρκεια των τελικών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος παραδέχθηκε ότι: «Και στο πρώτο παιχνίδι που είχαμε πάει στο ΟΑΚΑ, όταν χάσαμε στην κανονική περίοδο, υπήρχε πολιτισμός. Και οι τελικοί έγιναν σε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Τα δείγματα δεν είναι μόνο ο Διαμαντίδης, ένας τεράστιος αθλητής που τελείωσε την καριέρα του, ο Θανάσης ή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που μας έδωσαν συγχαρητήρια. Υπάρχει και ένας κόσμος του Παναθηναϊκού, 20.000 φίλαθλοι, που μας έδειξε έναν σεβασμό ή που έδειξε σεβασμό όταν ο Χάντερ τραυματίστηκε σε κρίσιμο σημείο. Πιστεύω πως έγιναν μεγάλα βήματα στους τελικούς σε ό,τι αφορά στην ατμόσφαιρα. Γράψαμε ιστορία, πήραμε το πρωτάθλημα εκεί μέσα και ήταν η κατάσταση ανθρώπινη και ομαλή. Είναι τεράστιο βήμα, το αναγνωρίζω αυτό». 
Ο αδελφός του επισήμανε: «Από εμάς ξεκίνησε αυτό και είμαστε περήφανοι. Δεν το επιβάλαμε, αλλά οδηγήσαμε σε αυτό με όλες μας τις δυνάμεις. Η καταπολέμηση της βίας σε κάθε μορφή ήταν νούμερο ένα ζητούμενο για μας. Θέλουμε να πετύχουμε με το δικό μας τρόπο, σωστά, όχι με άλλες μεθόδους και άλλες καταστάσεις. Αν τώρα και ο Παναθηναϊκός, ο κόσμος του, συμπεριφέρεται πολιτισμένα είναι μεγάλο όφελος για τον ελληνικό αθλητισμό». 

Το «φλέγον ζήτημα» για τη διοίκηση είναι οι συζητήσεις με τον Βασίλη Σπανούλη για την επέκταση της συνεργασίας τους. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: « Ο Ολυμπιακός παρέχει στο Βασίλη τη δυνατότητα να είναι ο ηγέτης του. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Ούτε μπορεί ο κάθε παίκτης να λέει πόσα λεπτά θα παίζει, αν θα είναι 10 , 20 ή 25 λεπτά και αν θα είναι αλλαγή του Βασίλη. Αυτά σε σοβαρές ομάδες δεν γίνονται. Ούτε εγγυημένοι χρόνοι υπάρχουν ούτε τίποτα. Πιστεύω πως επειδή έχουμε αναλύσει τα θέματα και ξέρουμε που στεκόμαστε θα είναι πιο σύντομα αυτή τη φορά. Θέλω να ελπίζω τουλάχιστον». 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου: «Μας ξέρει και τον ξέρουμε καλύτερα. Είναι πολύτεκνος πατέρας, μεγαλώνουμε, τον εμπιστευόμαστε, μας εμπιστεύεται και ελπίζω και πιστεύω πως η κατάληξη θα είναι πιο σύντομη».