Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά – Δημοτικό Ωδείο Πειραιά άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό,  με σκοπό την βιωματική του γνωριμία με την μουσική πράξη και διδασκαλία, για τις Ημέρες Θάλασσας 2016.
 
Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, πλημμύρισε χθες από μικρούς  και μεγάλους οι οποίοι απόλαυσαν ένα κράμα εκπαίδευσης,  δημιουργίας και μουσικής.


 
Οι συμμετέχοντες  είχαν  την ευκαιρία να δουν ζωντανά πως ξεδιπλώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία και πως διεξάγεται ένα μάθημα στα κλασσικά τμήματα (πιάνο, βιολί, βιολοντσέλο, κλασσική κιθάρα, μονωδία, βυζαντινή μουσική) και στα ελεύθερα τμήματα (ηλεκτρική κιθάρα, μοντέρνο τραγούδι, ούτι – λαούτο, μουσική αγωγή).
 
Παράλληλα με την ελεύθερη περιήγηση στα μαθήματα των διαφόρων οργάνων το κοινό παρακολούθησε πρόβες και επιδείξεις των συνόλων του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου, όπως της κιθαριστικής ορχήστρας.
 
H Πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία της εκδήλωσης στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά. Πάρα πολύς κόσμος και κυρίως παιδιά, βρέθηκαν εδώ για να γνωρίσουν από κοντά τη δουλειά που γίνεται στον τομέα της μουσικής και του πολιτισμού στην πόλη μας. Αυτός ήταν και ο στόχος μας. Η συνεισφορά του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου είναι πολύ σημαντική για την πολιτιστική αναβάθμιση του Πειραιά, τόσο για το επίπεδο σπουδών που προσφέρει, όσο και για την πλούσια καλλιτεχνική του δραστηριότητα στην πόλη μας. Ευχαριστώ θερμά τους καθηγητές και τους σπουδαστές για τις όμορφες στιγμές που προσέφεραν στον κόσμο και για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά για τις Ημέρες Θάλασσας».