Είμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά από τους υπουργούς Οικονομικών, είπε ο Ντόναλντ Τουσκ κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα απαντώντας στην ουσία αρνητικά στο ελληνικό αίτημα για Σύνοδο Κορυφής.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου νωρίτερα είχε γράψει στον προσωπικόι του λογαριασμό στο Twitter

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Πρέπει να αποφύγουμε μια κατάσταση αναβίωσης της αβεβαιότητας στην Ελλάδα. Πρέπει να ορίσουμε μια ημερομηνία για Eurogroup στο άμεσο μέλλον. Μέσα στις επόμενες ημέρες, όχι εβδομάδες".

"Μίλησα νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ενώ έχω στενές διαβουλεύσεις με τους υπουργούς του Eurogroup και την Κομισιόν", δήλωσε ο Ντ. Τουσκ σε σημερινές δηλώσεις του μετά την επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

"Είμαι πεπεισμένος πως υπάρχει περισσότερη δουλειά για να γίνει από τους υπουργούς οικονομικών. Πρέπει να αποφύγουμε την αβεβαιότητα στην Ελλάδα. Έτσι, πρέπει να ορίσουμε ημερομηνία για ένα νέο Eurogroup άμεσα, και μιλάω για ημέρες, όχι εβδομάδες".

Επιμένει για Σύνοδο Κορυφής ο Τσίπρας

 

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ,ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης 

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά του για την επιμονή του ΔΝΤ σε νέα μέτρα. 

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ. Τουσκ τη δυσαρέσκειά του, τόσο για την επιμονή εκ μέρους του ΔΝΤ σε μέτρα πέραν της Συμφωνίας του Ιουλίου 2015, όσο και για την αδυναμία σύγκλισης του Eurogroup.

Ζήτησε από τον κ. Τουσκ να αναλάβει πρωτοβουλία σύγκλισης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, προκειμένου να επανεπιβεβαιωθούν τα συμφωνηθέντα και να αποφευχθεί νέος κύκλος αβεβαιότητας για την Ευρωζώνη.

Ο Πρόεδρος Τουσκ διαβεβαίωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι, εντός της ημέρας, θα αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα άμεσης σύγκλισης του Eurogroup.

Τηλεφωνικό ραντεβού Τσίπρα - Τουσκ τη Μεγάλη Πέμπτη

Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανανέωσαν το τηλεφωνικό τους ραντεβού για το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, προκειμένου να επανεξετάσουν την κατάσταση, έχοντας πληρέστερη εικόνα των δεδομένων.