Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ), Ιωσήφ Βουράκης, απάντησε στους επικριτές του μέσα από την τηλεοπτική παραγωγή “Σπίτι με το MEGA”, για τη χρήση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, “Όλες οι προτάσεις που προέρχονται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες σχετικά με την χρήση χώρων του ΔΘΠ εξετάζονται με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες”.

Μάλιστα, ο κ.Βουράκης, σημειώνει χαρακτηριστικά στην απάντηση του “Για αυτούς τους “λίγους” που θέλουν να δείχνουν “πολλοί””.

Ολόκληρη η απάντηση του προέδρου του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη


Κάτω από ιδιαίτερα πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους μας λόγω της πανδημίας και με τον κλάδο του Πολιτισμού να είναι αυτός που “σηκώνει” στις πλάτες του ένα τεράστιο βάρος προσπαθώντας να επιβιώσει, κάποιοι, λίγοι ευτυχώς,  θεωρούν ότι έχουν το απόλυτο δικαίωμα να κρίνουν τι είναι ηθικό, πολιτιστικά ορθό, τι έχει αισθητική και ακόμη περισσότερο το όραμα των δημιουργών του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά.

Αυτούς τους “λίγους”, που αποτελούν την μειοψηφία στην πόλης μας, έχω να τους ενημερώσω τα εξής:

Όλες οι προτάσεις που προέρχονται από ιδιωτικές πρωτοβουλίες σχετικά με την χρήση χώρων του ΔΘΠ εξετάζονται με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες.

Το ΔΘΠ εκτός από φάρο πολιτισμού αποτελεί και έναν ζωντανό οργανισμό ο οποίος έχει έξοδα και κόστη μέρος των οποίων,  αυτή η δημοτική αρχή επέλεξε συνειδητά να καλύψει προσελκύοντας ιδιώτες και οργανισμούς. Πάντοτε σεβόμενοι το πολιτιστικό βάρος και την ιστορικότητα του εμβληματικού θεάτρου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν αντιλαμβάνομαι την ανάγκη κάποιων να διαστρεβλώνουν τις απόψεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου, δεν αντιλαμβάνομαι την απαίτησή τους να παρουσιάζονται οι ίδιοι ως παντογνώστες και φορείς πολιτισμού, δεν κατανοώ την άρνησή τους να δεχθούν πως όλες οι δράσεις γίνονται αποκλειστικά και μόνο με την έγκριση της πλειοψηφίας του αρμόδιου οργάνου.

Κατανοώ βέβαια την αγωνία τους να ξεπεράσουν την μειοψηφία που τους έδωσαν οι πολίτες της πόλης μας, διαρρέοντας στον “τύπο” διαστρεβλωμένες πληροφορίες με τίτλους που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

“Σκάνδαλο” δεν είναι να παραχωρείς με έγκριση Δ/Σ χώρους του ΔΘΠ για γυρίσματα εκπομπής, σκάνδαλο δεν είναι να περνούν πάνω από την σκηνή του ΔΘΠ μεγάλα ονόματα του μουσικού στερεώματος, σκάνδαλο είναι να θες ένα ΔΘΠ κλειστό, που δεν θα μπορεί να προσαρμοστεί στις σημερινές συνθήκες. Σκάνδαλο είναι να μην κάνεις τίποτα για να μειώσεις τα κόστη λειτουργίας του ΔΘΠ και να ζητάς από τους συμπολίτες σου να πληρώσουν τον “πολιτισμό” σου. Σκάνδαλο είναι να λες αναίτια σε όλα ΌΧΙ!

Επιγραμματικά σας ενημερώνω ότι:

Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA TV με την τηλεοπτική του παραγωγή “Σπίτι με το MEGA” για τις ανάγκες των γυρισμάτων στην κεντρική σκηνή του θεάτρου συμφώνησε τα παρακάτω:

Παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την ολοκλήρωση της νέας σκηνής “Ωμέγα” ίσης αξίας με 15.000€.

Συμμετοχή στην επισκευή του πολιτιστικού χώρου “Κωσταράκος’’ ο οποίος θα λειτουργήσει ως πειραματική σκηνή του ΔΘΠ.

Τη δωρεάν διανομή του προγράμματος του ΔΘΠ στα Κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων του ομίλου.

Την προώθηση του προγράμματος της περιόδους 2020 – 2021 και του θεάτρου μέσα από τα επίσημα Δελτία Τύπου και τα Social Media του σταθμού.

Επίσης, με την παραγωγή της εκπομπής GNTM η οποία προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και με χρήση μόνο της εισόδου και της εσωτερική σκάλας του θεάτρου, ο ΟΠΑΝ θα λάβει με βάση την υπογεγραμμένη σύμβαση το ποσό των 4.000€.

Πλέον στην πόλη μας πλανάται το εξής εύλογο ερώτημα: Ποια είναι τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι συγκεκριμένοι κύριοι;

Τόσο εγώ, όσο και η πλειοψηφία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΝ είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε, όχι μόνο τη σωστή λειτουργία του Οργανισμού και του θεάτρου, αλλά και την προάσπιση του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Νεολαίας της πόλης μας.