«Έχουμε μεγάλη αύξηση νοσηλευομένων και πλέον τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεφεύγουν και να γίνονται επικίνδυνα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης.

 

«Η αίσθησή μου είναι ότι σήμερα αύριο θα έχουμε νέα έκτακτα μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επιδημία του κοροναϊού, ο κ. Πλατανησιώτης σημείωσε ότι «δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καλά». «Τα 865 κρούσματα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα βλέποντας τη γενικότερη συμπεριφορά του κόσμου από το lockdown και μετά», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Κάναμε ένα εξαιρετικό lockdown το καλύτερο ίσως στην Ευρώπη, νομίσαμε όλοι μας ότι εξαφανίστηκε ο ιός, χαλαρώσαμε, πήγαμε στις διακοπές μας, πήγαμε στα πάρτι μας αλλά δυστυχώς μαζί με τα πάρτι που κάναμε εμείς έκανε πάρτι και ο κοροναϊός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που νόσησαν. Είδαμε το μέσο όρο ηλικίας να πέφτει στα 37 έτη και πιο κάτω. Δυστυχώς δεν κατάλαβε κανένας τι ακριβώς συμβαίνει μέχρι που αρχίσαμε να βλέπουμε τα νούμερα να ανεβαίνουν», διευκρίνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Ο κ. Πλατανησιώτης επισήμανε ότι ο κοροναϊός είναι ένας ιός που δεν μπορεί να του κρυφτεί κανένας, κολλάνε όλοι, νοσούνε όλοι .

«Οι περιγραφές από ασθενείς που περάσανε, νοσηλευτήκανε, και βγήκαν και δεν μιλάω για αυτούς που ήταν στις ΜΕΘ, είναι δυστυχώς άσχημες», δήλωσε και υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη νόσο υποφέρεις αν αρρωστήσεις».

«Μου περιέγραφε ασθενής ότι ο πόνος που ένιωθε από το βήχα ήταν σαν να του ξεριζώνουν τα πνευμόνια. Εύχομαι κανείς μας να μη νιώσει αυτό το πράγμα», τόνισε ο κ. Πλατανησιώτης.

«Από την άλλη μεριά βλέπουμε ότι αφήνει και πολλά κουσούρια, και καρδιοπάθειες και μυοπάθειες και βλέπουμε και σε ένα ποσοστό αυτό που ονομάστηκε η ‘’ομίχλη του εγκεφάλου’’ δηλαδή μια αστάθεια, μια δυσλεξία, μια διαταραχή στη μνήμη που μπορεί να σε ακολουθήσει για πολλούς μήνες άρα δεν είναι κάτι το τόσο απλό. Είναι κάτι τελικά που πρέπει να μας τρομάξει», δήλωσε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με το εμβόλιο της γρίπης, δήλωσε: «Το εμβόλιο της γρίπης είναι απαραίτητο να γίνει γιατί από τις επόμενες βδομάδες θα αρχίσει να εμφανίζεται και η γρίπη αν είμαστε τόσο άτυχοι και κολλήσουμε και γρίπη και κοροναϊό επιβαρύνουμε διπλά τον οργανισμό μας και κινδυνεύουμε δύο φορές. Καλώ όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί και για τη γρίπη ώστε να μειωθεί ακόμα περισσότερο και αυτός ο κίνδυνος».